banner1001
SAĞLIK:
Koronavirüse karşı en büyük silahımız temizlik

11 Haziran 2020 Perşembe 11:43

 ÖRNEK TEMİZLİK

Yüzeylerde uzun süre yaşayabilen korona virüsünöksürük, balgam ve havada damlacıkla veya burun ve ağız salgılarının ellerimiz vasıtasıyla sık kullandığımız alanlarda zeminlere doğrudan bulaştığı biliniyor. Salgının önüne geçmek ve sağlımızı korumak için yapmamız gereken tek şey temizlik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı evlerde ya da ortamlarda yapılacak hijyen temizliği kuralları ile ilgili bilgiler sundu.

 

DEZENFEKTE ÖNEMLİ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nce verilen bilgilerde hijyen kurallarının önemine değinildi. Bu süreçte kişisel temizliğin önemine değinilen açıklamada ellerin sıklıkla en az 20 saniye sabunla ovalayarak dezenfekte edilmesi, kıyafetlerin, nevresimlerin genel çamaşırların 60 ya da 90 derecede yıkanması ve yaşadığımız yerin kolay bulunabilen çamaşır suyu karışımı su ile temizlenmesi gerektiği belirtildi.

 

HERYER TEMİZLENMELİ

Bilgilendirmelerde evlerin virüs ve mikroplardan arınması için detaylı bir temizlik yapılması ve düzenli olarak evlerin havalandırılması gerektiği vurgulandı. Yemek yenen masaların, özelikle oturulan sandalye kolçaklarının, televizyon ya da klima kumandalarının, kapı ve pencere kollarının, priz ve anahtarın, armatürler, lavabolar ve tuvaletlerin 1/100 oranında çamaşır suyu ve su ile dezenfekte edilmesinin gerektiği ifade edildi.

 

KAPALI MARKET ÜRÜNLERİ

Marketten alınan kapalı alışveriş malzemelerinin ise deterjanlı su ile silinmesi veya bir süre hava alan bir yerde bekletilmesi, özellikle kişiye özel kullanılan eşyaların (bardak, kaşık, çatal , havlu..vb) kesinlikle ortak kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Yetkililer bu sürecin geçici olduğunu, sabırlı bir şekilde davranmamız neticesinde süreci kolaylıkla atlatabileceğimizi aktardı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Acilin 'anne' şoförleri
Kocaeli'de kadın ambulans şoförleri ölüm ve kalım arasındaki ince çizgide adeta zamana karşı yarışıyor....

Haberi Oku