banner1001
SİYASET:
İttifak İYİ Parti'de

13 Aralık 2018 Perşembe 11:09

CHP ile İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinde uzlaşı çıktı. İki Parti’nin İttifak yapacakları iller arasında Kocaeli’de yer aldı ve CHP yönetimi Kocaeli’de İYİ Parti adayını destekleme kararını aldı. Genel Başkanlar düzeyinde Çarşamba akşamı yapılan İttifak görüşmeleri sonrası sonuç kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Tekirdağ, Muğla, Antalya,  Bursa, Hatay, Eskişehir, Adana ve Giresun’da İyi Parti, CHP’yi destekleyecek. Kocaeli, Balıkesir, Manisa, Denizli, Konya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Sakarya ve Gaziantep’de ise CHP’liler İYİ Parti’yi destekleyecek.

PARTİ TABANI MEMNUN DEĞİL

Ancak CHP’nin Kocaeli’yi İYİ Parti’ye bırakması kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Daha önce Sefa Sirmen, Leyla Atakan gibi kente damgasını vurmuş siyasilerle Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten, son seçimlerde 3 Milletvekili çıkaran ve Yüzde 20 oy alan CHP’nin, 1 Milletvekili ve Yüzde 10 oyu bulunan İYİ Parti’ye Kocaeli’yi bırakması partililer arasında tartışmalara neden oldu. İYİ Parti kanadı alınan bu karardan dolayı memnun kalırken, CHP tabanı arasında fikir birliği yok. Ancak İl başkanlığı bu karardan ziyadesiyle memnun.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?

CHP’de Büyükşehir Belediye başkanlığı için Fahri Örengül ve Keramettin Gençtürk aday adayı olmuş, kulislerde Milletvekilleri Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet’in ismi de adaylık için geçiyordu. Örengül ve Gençtürk Genel Merkez kararına saygılı duyduklarını ifade ederken, Akar ve Hürriyet cephesinden ise açıklama gelmedi. İYİ Parti’nin Büyükşehir adaylığı için ise Grup başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın adı geçiyor. Öte yandan CHP’nin İlçeler düzeyinde de İzmit’i de İYİ Parti’ye bıraktığı öğrenildi. İzmit kararı ise İl başkanı Cengiz Sarıbay’ı şoke etti.  
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Baba kartal 5 yıl önce

İyi parti hiç bi ili kazanamaz

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar...
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçede yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatını inceleyerek...

Haberi Oku