banner1001

07 Ağustos 2018 Salı 10:38

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Anadolu Ligi Binicilik yarışmalarının finallerini yerinde izleyerek Atlı spora yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin farklı kentlerinin İzmit’e gelerek Anadolu liglerini yerinde izleyen ve Kocaeli’deki Atlıspor’un geldiği son durumu yerinde öğrenen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de Atlı spor şahlanacak. Bunu da bu binicilik sporuna gönül vermiş kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

 

3 AYDA 3 BİN ÇOCUK ATLA TANIŞTI

Kocaeli Atlı Spor Kulübünde gerçekleşen binicilik müsabakalarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, Anadolu Ligi Binicilik müsabakalarının bir ayağının da Kocaeli’de olmasından dolayı da memnuniyetini dile getirdi. Elli at ve binicisinin yer aldığı yarışmalar halka ücretsiz ve açık yapıldığı bilgisini de alan Karaosmanoğlu’na üç aylık dönemde üç bin çocuğun atla tanıştığı ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Atlı Spor Kulübüne açık manejin çevre düzenlemesi ile çitlerin yapımı, yer parke taşlarının temini, kamelyalar ve çevre düzenlemesi konusunda verilen destekler, Anadolu Liginin yapılması içinde verilen katkılar için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler. Aralık ayının ilk haftasında Federasyonun nezdinde yapılacak müsabakalar için de gerekli desteklerin verileceğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Şehir içi ve dışında müsabakalara katılacak sporcularımızın çoğalması bizleri çok memnun edecektir” açıklamasını yaptı.

 

“KOCAELİ’DE ATA BİNMEYEN ÇOCUĞUMUZ KALMAYACAK”

Yarışma sonrası açıklamasında “Bizim tarihimizin ve yaşantımızın çok önemli bir parçası olan Ata sporumuz biniciliğe desteklerimiz sürecektir” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de sporun her çeşidine destek veriyoruz. Özellikle gençlerimiz hem sağlık hem de zararlı alışkanlıklara gitmesinin önüne geçmek için çalışıyoruz. Neslimizin iyi yetişmesi için Atlı spor bunlardan bir tanesidir. Kocaeli’de her geçen gün Atlı spor gelişmektedir. İlçelerimizdeki kulüplerimizi bu bağlamda destekliyoruz. Bütün hemşerilerimize bir kez daha hatırlatmak isterim çocuklarımızı atla tanıştırın. Kocaeli’de ata binmeyen çocuğumuz kalmayacak. Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerimizde kurduğumuz binicilik kurslarından ücret almıyoruz. Binicilik sporunu yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bizim sloganımız Kocaeli’de ata binmeyen kalmasındır. Çocuklarımız ben ata bindim demelerini istiyoruz” şeklinde konuştu. Bazı parklarda atlı güvenlik sağladıklarını da dile getiren Karaosmanoğlu, atı hayatımızın içerisine çektiklerini de dile getirerek, “Kocaeli Atlı Spor Kulübüne verdikleri desteklerinin yanı sıra, mevcut alanın geliştirilmesi noktasında da elimizi taşın altına koyuyoruz. Daha konforlu ve verimli hizmetin sağlanması için tesislerin ihtiyaç duyduğu malzemeleri de temin ederek kulübümüze destek sağlayacağız. Bu bağlamda atların bekleme alanlarını ve manejleri birazda büyütmek istiyoruz” ifadelerini sarf etti.

 

“YEREL YÖNETİMLERİN ÇOK CİDDİ DOKUNUŞLARI VAR”

Anadolu Ligi Kocaeli ayağını yakından takip eden Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora ise çok uzun senelerden planlanan bu ayağının Kocaeli’de yapılmasının önemine vurgu yaparak, “Her sene yeni bir kenti yarışmalara katarak Anadolu ligini genişletiyoruz. Bu senede Kocaeli’yi kattık. Gaziantep, Konya, Adana, Samsun, Ankara, Eskişehir ve Bursa’da bu liglerin ayaklarını yapıyoruz. Kocaeli’de ki bu yarışma alanını iki sene önce geldiğim anla mukayese edemiyorum. Olağan üstü farklı ve gelişmiş buldum. Bu arada yerel yönetimlerin çok ciddi dokunuşlarının olduğunu gördük. Zaten böyle de olmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son 100 günlük İcraat programı çerçevesinde Spor Bakanlığımıza da yerel yönetimlerle çalışarak sporun yaygınlaştırılması görevini verdi. Biz de binicilik sporumuzu Anadolu’da yaymak istiyoruz. At sporu genelinde pahalı bir spor olarak bilinir ancak ata binmek asla pahalı değildir. Kocaeli’de çok uygun ücretlerle ata binebildiklerini gördük. Ata binmenin çocuklarımıza büyük faydalarını olduğunu da görüyoruz. Ailelerimize buradan seslenmek istiyorum. Çocuklarını atla tanıştırsınlar” diye konuştu.

 

“GERÇEKTEN SPOR GÖNÜL VERMİŞ BİR İNSAN”

Yerel yönetimlerin Atçılık sporuna olan katkısının önemine özellikle değinen Federasyonu Başkanı Bülent Bora “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun vizyonu çok doğru bir vizyondur. Çok sayıda insanı sporla birleştirmeyi hedef alırken, at sporunun öneminin farkında ve desteklerini de esirgemeden veriyor. Ülke olarak vatandaşımızın her hangi bir branşa yönelmesini özellikle arzu ediyorum. Ata sporumuzu ülkemizde ve Kocaeli’de yerel yönetimlerin çok ciddi katkıları oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten spor gönül vermiş bir insan. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“ÜYE OLMA ZORUNLULUĞU OLMADAN DERS ALABİLİR”

Dört yaşından itibaren Kocaeli’de ki çocukları atla tanıştırdıklarını belirten kulüp Başkanı Savaş Demirtaş ise, “Binicilik Federasyonu bağlı bir kulüp olarak çocuklarımızı lisanslı sporcu olarak yetiştirmekteyiz. Milli takımımıza da buradan sporcu yetiştiriyoruz. Kocaeli halkı burayı ve kulübümüzü çok iyi tanımıyor. Büyükşehir Belediyemizin ve Federasyonumuzun destekleriyle açık manejimizi ve kumunu yarış düzenlenebilecek noktaya getirdik. Anadolu liginde ilk yarışını bugün düzenledik. Çocuklarımız kulübümüzde atla gezinti yapabilir aynı zamanda eğitim de alabilirler. Binicilik sporunda ilerleyen sporcularımız yurt içi ve yurt dışında ki yarışmalara katılabilirler. Halkımız buraya gelebilir, üye olma zorunluluğu olmadan ders alabilir, ata binebilir” açıklamasını yaptı.

 

“İBRAHİM BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYROM”

Çocukların üç veya dört yaşından itibaren eğitimle ata binmeyi çok rahatlıkla öğrenebildiklerini de dile getiren Demirtaş, kulübümüzde açık manejimizin yanında tribün, hakem kulesi ve kafeteryayı yapma planlarının olduğunu da dile getirerek, “Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’da desteklerini verecek. Bu şekilde yenilenen sosyal donatılarla daha çok yarışmalara hazır hale gelen kulübümüzün sponsor bulma şansımız da artmış olacak. Tesislerimizin artan kapasitesi sayesinde yaklaşık üç aylık periyotta üç bin çocuğumuzu atla tanıştırdık. Bu rakam çok ama çok önemlidir. Tesisleşmedeki yaşanacak daha büyük gelişme ile at sayımızın artması daha çok çocuğumuza ulaşacağımız anlamına gelmektedir. Mevcut tesislerimizin gelişmesi ve yarışlara uygun bir hale gelmesinde destekleri olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret esnasında AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ve Kocaeli Atlı spor As Başkanı Savaş Kopuk’da yer aldı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Su Sporları Merkezinin temel demirleri bağlanıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak Su Sporları Merkezini şehre kazandırıyor

Haberi Oku