YAŞAM:
AFAD Mühendis adaylarını ağırladı

05 Ekim 2016 Çarşamba 11:07

45 öğrencinin katıldığı AFAD Tanıtım Gezisine öğrenciler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Erener ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Taner Üstüntaş'la birlikte katıldılar. Ziyarette, AFAD'ın kuruluşuna, teşkilat yapısına ve çalışma alanlarına ilişkin olarak bilgilendirmede bulunulduktan sonra öğrencilere AFAD'ın ekipman kapasitesini uygulamalı olarak anlatıldı.

SUNUM YAPILDI

AFAD Şube Müdürleri Cevat Özdemir, Ümit Çiğdem, Nurten Gümüş ve Canan Güçlü'nün hazır bulunduğu kurumsal tanıtımda Harita Mühendisliği öğrencilerine AFAD'ın görev alanı, yetki ve sorumlulukları Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul tarafından aktarıldı. Ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getiren ve öğrencilere ve bölüm yöneticilerine teşekkür eden AFAD İl Müdürü Tekoğul, afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında 3 zaman dilimine uyarlı faaliyet gösterdiklerini, mesai mefhumu gözetilmeden çalışılması gereken bir kurumda bulunduklarını, afet planlamaları, afet bilinçlendirme eğitimleri ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmaları yoğun çalışma temposunu zorunlu kıldığını, arama kurtarma müdahaleleriyle birlikte 24 saat esaslı çalışan bir Müdürlük olarak sürekli teyakkuz halinde olduklarını ifade etti.

EĞİTİM YAPILACAK

Sunum sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Tekoğul, İlimizde 1999 depremini yaşamış bina stokunun azımsanmayacak sayılarda olduğunun unutulmaması gerektiğini, evlerde kalan üniversiteli öğrencilerin de kiraladıkları evin sağlamlığına dikkat etme zorunluluğu bulunduğunu hatırlattı. AFAD'da çalışan Harita Mühendislerinin kariyer konusunda öğrencileri bilgilendirmeleri sonrasında araç ve ekipman tanıtımına geçildi. Ziyarette Kocaeli Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünde, öğrencilere ve çalışanlara yönelik olarak AFAD İl Müdürlüğü tarafından afet eğitimi verilmesi ve tahliye ve yangın tatbikatı yaptırılması kararlaştırıldı.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
GebzeYaşamDarica
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Küresel Çevre Fonu'ndan Kocaeli'ye Pilot Şehir...
ocaeli, Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından finanse edilen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın...

Haberi Oku