banner1001
YAŞAM:
Sömestrde gençler cami ve namazla buluşmalı

16 Ocak 2019 Çarşamba 15:02

 Araştırma Kültür Vakfı (AKV) Kocaeli Şubesi’nin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği seminerlerin bu haftaki konuğu Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız oldu. Yarıyıl tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, “Gençler cami ve namazla buluşmalı” dedi.

YARIYIL TATİLİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Şube merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Yıldız, insanın her anının kıymetini bilmesi ve buna göre yaşaması gerektiğinin altını çizdi. Gençlerin hayatın akışını bu yönüyle değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, “Çocuklarımız bu yarıyıl tatilini çok iyi değerlendirmeli. İki haftalık tatillerini dinlenerek geçirirken cami ve namazla buluşmalılar. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarımızın gençlerimizin namaz ve manevi duyarlılık bilincini tahkim edecek kitap okuma kampanyaları ve ödüllü bilgi yarışmaları düzenlemeleri oldukça yararlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

NAMAZ ‘RAB’LE DÜZENLİ İLİŞKİ KURUYOR

Namazı sevdirmek için güzel çalışmalar yapıldığını belirten Yıldız, “Namaz, öylesine ‘belirleyici’, ‘şekillendirici’ ve ‘odak’ bir ibadet ki, namaz üzerinden Rabbi ile düzenli bir iletişim kurabilen bir insanın, özellikle de gencin hayatı tepeden tırnağa değişmeye başlıyor. Dahası namaz, hem bireyi hem de toplum hayatının tüm alanlarını doğrudan etkileyip dönüştürüyor” şeklinde konuştu. “Müslümanlar olarak varlığımızı, birliğimizi, dirliğimizi ve kimliğimizi yeniden onarıp ayağa kalkmamızda namaz ve cami, merkezi bir role sahiptir” diyen Yıldız, “Hep birlikte yeniden câmiye dönerek orada ‘cem’ olmalıyız” görüşünü dile getirdi.

 

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEDAŞ'tan Milli Ekonomiye Dev Katkı
SEDAŞ, Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi ile bir yandan karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan maliyet...

Haberi Oku