Malazgirt'ten Gebze'ye Kardeşlik Köprüsü

25 Şubat 2022 Cuma 14:51

İlim Kültür Tarih ve Teknoloji Araştırmaları Kütüphanesi (İKTAV) hazırlamış olduğu, Gebze Belediyesi, Malazgirt Belediyesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve PRODES'in katkılarıyla hazırlanan, Malazgirt'ten Gebze'ye Kardeşlik Köprüsü kitabını sizlere sunuyoruz. 

Malazgirt ruhu ve manevi iklimine devlet ve millet olarak büyük ihtiyacımız bulunmakta. Türk Milleti’nin hür iradesi ile İslamiyeti kabul ettikten sonra, ümmet bilinciyle yapmış olduğu mücadelelerin ve harplerin en önemlisi 1071 Malazgirt Muharebesi’dir.

2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Malazgirt Meydan Muharebesi’nin 946. Yıl dönümü kutlama törenleri geniş çaplı olarak başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yapıldığı bölge tarihi milli park ilan edildi. Her yıl anma toplantıları geniş çaplı olarak devlet töreni ile yapılmaya devam ediyor.

GEBZE İLE MALAZGİRT'İN KARDEŞ ŞEHİR OLMASI
Gebze ile Malazgirt’in kardeş şehir olması ile ilgili Kocaeli Muşlular Derneği Başkanı Kıyasettin Seçkin ve Gebzeli iş ve kültür adamı İbrahim Çiçek’le ortak bir fikir oluştu bu fikre Gebze belediye başkanı sayın Zinnur Büyükgöz destek verdi Gebze ile Malazgirt arasında tarihi kardeşlik köprüsü kuruldu. Bu tarihi ana Gebze belediyesinde atılan imza törenine bizde şahitlik yaptık emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Kardeşlik köprüsü kapsamın da İçişleri Bakanlığı sivil toplumla İlişkiler
genel müdürlüğü prodes Projesi kapsamında, Kocaeli Muşlular derneği tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi ile ilgili çalışmalar Muş ve Malazgirt hakkında ayrıntılı bilgiyi www.musdernegi.com dan alabilirsiniz.

Kitabın Tamamına Ulaşmak İçin;
http://www.ismailkahraman.net/?p=210
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Sahillerde Yaz Hazırlığı
Kocaeli'de sahil ve plajlar yaza hazırlanıyor.

Haberi Oku