GÜNDEM:
Ahmet Penbegüllü'nün Mezarını Bile Koruyamadık!

21 Aralık 2018 Cuma 07:50

 
Merhum Ahmet Penbegüllü, Gebze’de önemli izler bırakmış bir siyasetçiydi. 28 Şubat döneminde bedel ödeyen Ahmet Penbegüllü’ye ne yazık ki sağlığında yapılan vefasızlıklar yetmezmiş gibi vefatından sonra da vefasızlık yapılıyor. Merhum Ahmet Penbegüllü’nün mezarında ne yazık ki üzücü bir şekilde tahribat meydana geldi. Mezar taşlarının kasıtlı bir saldırı sonucu mu yoksa başka bir sebeple mi yıkıldığını henüz bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz tek bir geçek var ki o da, Merhumun mezarına bile sahip çıkamadık.

  Merhum Ahmet Penbegüllü, 1994-2004 yılları arasında Gebze Belediye başkanlığı yaptı. Milli Görüş geleneğinden gelen Refah Partisi ve Fazilet Partilerinden başkan seçilen Merhum Ahmet Penbegüllü, her şeyden önce dürüst bir siyaset adamıydı. Kul hakkına çok riayet ederdi, rüşvete, talana, haksız kazanca göz yummadığı gibi savaş da açmıştı. Bugün kullandığımız bir çok yollar onun eseri. Halkın içinden gelen Merhum Penbegüllü bugün hala daha hayır dualarla anılıyor. Bunun en önemli sebebi ise görev süresince yürüttüğü hizmet siyaseteydi. Ne yazık ki Merhum Ahmet Penbegüllü, Gebze’de ki dürüst siyasetinin bedelini 28 Şubat’ta canıyla ödedi. Batı Çalışma Grubu’nun Gebze’de yürüttüğü fişleme çalışmalarında ve Mülkiye Baş Müfettişi Candan Eren’in düzmece raporları, yalancı şahitleriyle Merhum Ahmet Penbegüllü asılsız suçlamalarla yargılandı. 2 seneye yakın tutukluluk hali bulunan Başkan Penbegüllü bütün suçlamalardan aklanarak beraat etti ve görevine geri döndü. Ancak bu süreçte ne yazık ki cezaevinde amansız hastalığa yakalanan Merhum Penbegüllü 2007 yılının Ağustos ayında hayata veda ederek gözlerini yumdu.

SAĞLIĞINDA DA VEFATINDA DA VEFASIZLIĞA UĞRADI

   Merhum Penbegüllü, sağlığında çok vefasızlığa uğradı. En yakın dostlarının vefasızlığıyla karşılaşan Penbegüllü’nün  yüreği bunları kaldıramadı. Cezaevinde yaşadıkları, haksız suçlamaların yanında dostlarının vefasızlığı rahmetlinin yüreğine ağır geldi. Ne yazık ki bu vefasızlıklar vefatında sonra da sürdü. Mezarı başında yapılan anma programlarına ne yazık ki çok az insan geliyor ve orda mutlaka bulunması gereken insanları göremez oldu gözlerimiz.

  Merhum Ahmet Penbegüllü ile Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında da çok güzel bir ilişki vardı. Sayın Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken sık sık Gebze’ye gelir, rahmetliyle hasbihale derdi. Öyle ki Yenikent Mahallesinde yapılan Huzur konutlarını n temel atma töreninde rahmetliyi sayın Erdoğan da yalnız bırakmamıştı. Kendisi de 28 Şubat esri kararlarla Pınarhisar Cezaevi’nde mahkumiyet yaşayan Erdoğan, Penbegüllü ile cezaevi sürecinde yakından ilgilenmişti. Cezaevi sürecinden sonra da Fazilet Partisi’nin AYM kararı ile kapatılmasından sonra kurulan AK Parti’de siyaset yapan Penbegüllü, sayın Erdoğan ile beraber yol yürümeye devam etmiş ve Kadir Topbaş’ın İBB Başkanlığı döneminde de görev almıştı. Ancak böylesine önemli bir insanın mezarına bile sahip çıkamadık. Dün savbah mezarlıkta yaşanılan manzara gerçekten çok üzücü ve yürek burkucuydu.

 BAŞKAN ADNAN KÖŞKER AÇIKLAMA YAPMALI

Buradan Gebze Belediye başkanı sayın Adnan Köşker’e seslenmek istiyorum. Sayın Köşker, Şehri Emin olarak bu işin peşine düşmeli ve kamuoyunu bilgilendirmelidir. Merhum Penbegüllü’nün mezarı saldırıya mı uğradı? Bunu yapan kişi ve kişiler kimledir ortaya çıkarılmalı. Sayın Köşker, kendisinin de her defasında çok değer verdiğini ifade ettiği, unutulmaz Başkan Ahmet Penbegüllü’nün mezarına yapılan bu saldırıyla ilgili mutlaka açıklama yapmalıdır. Kendisinden yaşanan bu üzücü olayın takipçi olmasını arzu ediyoruz. Aksi halde mezarına bile sahip çıkamadığımız Ahmet Penbegüllü’nün kemiklerini sızlatırız. Lütfen ciddiyetle bu meselenin üzerine gidiniz.

 Gebze Merkez mezarlığında meydana gelen bu üzücü olayı bir kez daha kınıyor ve olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını, sorumlularının da cezalandırılmasını diliyorum. Bizlerde bu kentin gazetecisi olarak merhumun azizi hatırasına yapılan bu saldırının takipçisi olmaya devam edeceğiz. 

İsmail Kahraman

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku