GÜNDEM:
KAMULAŞMA YAPILACAK!

24 Ekim 2016 Pazartesi 09:46

 Kuzey Marmara Otoyolu’nda acil kamulaştırma kararı alındı. Gebze’nin kuzeyinden geçmesi planlanan projenin kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 Kuzey Marmara Otoyolu için acil kamulaştırma kararı alındı. Gebze’yi de yakından ilgilendiren Kuzey Marmara Otoyolu (Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil) Projesi Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı kesimlerine yönelik olarak bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; İstanbul Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Eyüp, Sultangazi, Başakşehir, Pendik, Tuzla; Gebze, Dilovası, İzmit, Kandıra, Körfez, Derince; Adapazarı, Akyazı, Serdivan ilçelerindeki bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

ARAZİ RANTÇILARIYLA MÜCADELE

Gebze ve Dilovası’nın kuzeyinden geçecek proje, Yavuz Sultan Semim Köprüsü ulaşım güzergahında  büyük önem taşıyor. Projenin Kurtköy’e kadar olan kısmı yapılırken, en önemli kesimlerden olan Kurtköy-Gebze-Dilovası arasında yapılacak kamulaştırmalarda arazi rantçılarıyla mücadele edilmesi gerekiyor. Hatırlanacağı üzere Proje ilk açıklandığı zaman Gebze’nin Balçık, Pelitli, Denizli ve Demirciler bölgesinden geçeceği bildirilmiş, arazi rantçılarının devreye girmesiyle proje daha da kuzeye kaydırılmıştı. Emlakçıların eski güzergah bölgesinde arsa satın alarak kamulaştırma fiyatlarını yükseltmesi nedeniyle yapıldığı iddia edilen değişiklik sonrasında otoyolun Kadıllı, Denizli, ve Köseler’in Karadeniz’e yakın olan kısımlarından geçmesi kararlaştırılmıştı.

İHYA OLACAK YERLER

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı-Balcık ana hattının uzunluğu 141 kilometre. Onaylanan plana göre, üçüncü çevre yolu Gebze-Şekerpınar-Balcık’tan başlıyor. Akfırat Tepeören ve Kurnaköy sapağına yakın bir noktadan geçen yol, Sultanbeyli’nin ormanlık alanlarından ilerliyor. Samandıra ve Alemdağ’ın mücavir alanlarından geçtikten sonra Alemdağ Ormanı’na giriyor. Beykoz İshaklı, Paşamandıra, Riva ve Poyrazköy’ün ardından da üçüncü köprüye bağlanıyor... Trafiği rahatlatması için planlanan Kuzey Marmara Otoyolu, kaçınılmaz olarak İstanbul’un iki yakasında da bazı bölgeleri değerlendirecek. Uzmanlara göre, özellikle yeni yapılacak olan otoyolun çıkış noktalarına yakın bölgeler prim yapacak. Gebze Şekerpınar’daki giriş-çıkışın ardından yeni yapılan otoyolun ilk çıkış noktasını Tepeören Akfırat oluşturuyor. Akfırat’daki ikinci çıkış noktası ise F1 yarışlarının da düzenlendiği İstanbul Park yolu.

 Evren Kızıltaş

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku