banner1036
GÜNDEM:
Millet bahçesi ve cami Projesi unutuldu mu ?

10 Haziran 2020 Çarşamba 12:16

Uzun süre Gebze’nin gündeminde yer alan Askeri Kışla’nın Millet Bahçesi olarak projelendirmesi  ve Gebze Platformu tarafından cami külliyesi yapılması konusu ile ilgili  gazetemizi arayan vatandaşlar  Kıcaeli büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından kamuoyuna açıklama yapmasını istiyor .

Gebzeyi uzun süre meşgul eden ve TOKİ’ye devri söz konusu olan Askeri Kışla’nın, Millet Bahçesi olarak projelendirilerek vatandaşların hizmetine sunulmasına karar verilmişti. Aradan geçen süre boyunca projenin hangi aşamada olduğu ve çalışmaların ne zaman başlayacağı Gebze kamuoyunda merak konusu oldu.
CAMİ VE EĞİTİM ALANI YER ALACAKTI
İçerisinde büyük bir cami projesinin, eğitim alanlarının ve sosyal alanların yer alacağı projeyle ilgili geçtiğimiz günlerde Gazete Gebze sosyal medya canlı yayın programında soruyu yanıtlayan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Gebze’de askeriyeden devraldığımız alan üzerinde yapacağız. TOKİ buraya konut yapacaktı ama biz dedik ki buraya millet bahçesi yapalım. Okul yapalım, Gebze’ye yakışır bir şekilde cami yapalım, park yapalım diye devraldık. Onun yerine de İzmit’te 2 milyon metrekarenin üzerinde yer verdik. Gebze’deki yeri de Büyükşehir aldı. Bizde süreci takip ediyoruz. Orayı da Gebze’ye kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Proje çalışmalarının ne aşamada olduğu ve projenin ne zaman başlayacağı kent kamuoyunda oldukça merak ediliyor. Projenin çalışmalarıyla ilgili kent kamuoyu bilgilendirme yapılmasını isterken, Gebze’nin önemli bir merkezi olarak hizmet verecek çalışmanın bir an önce başlamasını istiyor.
Araştırmacı gazeteci ve devrimslem belgesel tv Orogram Yapımcısı İsmail kahraman ın askeri kolla ile ilgili daha önce yaptığı canlı makale lingi 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

İbrahim Başaran Vefat Etti
Gebze Ticaret Odasi'nın Kurucu Başkanı ve 1988&-2009 yılları arasında Yönetim Kurulu BaşkanlığI yapan...

Haberi Oku