GÜNDEM:

12 Aralık 2016 Pazartesi 14:43


- "Türkiye’deki tüm belediyeleri, tüm valilikleri, tüm resmi kurumları, tüm işletmeleri 'Polisimizin yanındayız' pankartı asarak, polisimizin yanında olmaya ve Türk milletinin birliğini beraberliğini göstermeye davet ediyorum"
- "Gün milletin can ve mal güvenliğini koruyan kahraman Türk polisine sahip çıkma günüdür"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye'deki tüm kurumları "Polisimizin yanındayız" pankartı asmaya davet etti. 

Gürkan, Türk ve polis teşkilatı bayrakları, Atatürk posteri ve "Polisimizin yanındayız" afişlerinin asıldığı belediye binası önünde gazetecilere açıklama yaptı.  

Ülkenin terör saldırıları dolayısıyla zor günlerden geçtiğini ifade eden Gürkan, "Yıllardır uğraştığımız bir PKK belası var. Son zamanda uğraştığımız bir FETÖ/PDY belası var. Güneyimizde yaşanan bir savaş var. Ordumuz orada PYD ile IŞİD ile savaşıyor. Terör örgütleri, askerlerimizi, polislerimizi, vatandaşlarımızı hedef alıyor." dedi.

Türk polisiyle askerinin, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğüyle vatandaşın huzuru için canla, başla mücadele ettiğini vurgulayan Gürkan, güvenlik güçlerine her zamankinden daha fazla destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Gürkan, manevi desteği somut olarak gösterilmesinin önemine işaret ederek, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin serhat şehri, batıdaki son kalesi olan Edirne'den tüm Türkiye’ye bir çağrı yapmak istiyorum. Gün bu milletin aynı Çanakkale’deki gibi, aynı Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi aynı 15 Temmuz’daki gibi siyasi düşünce farkı gözetmeksizin, hangi etnik kökenden, hangi inançtan olduğuna bakmadan bu devletin bekası, Cumhuriyet'in ilelebet payidar olması için bir arada olması, kenetlenmesi günüdür. Gün milletin can ve mal güvenliğini koruyan kahraman Türk polisine sahip çıkma günüdür." diye konuştu.

Edirne Belediyesinin girişine "Polisimizin Yanındayız" afişini ve bayraklar astıklarını belirten Gürkan, "Türkiye’deki tüm belediyeleri, tüm valilikleri, tüm resmi kurumları, tüm işletmeleri de benzer afişler asarak polisimizin yanında olmaya ve Türk milletinin birliğini beraberliğini göstermeye davet ediyorum. Tüm kurumlar 'Polisimizin yanındayız' pankartı assın. Herkes safını belli etsin. Terörün karşısında olduğumuzu, millet olarak tek vücut olarak bütün teröristlere ve tüm dünyaya haykıralım." dedi. 

Gürkan, her zaman polisin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Bu pankart, bu şerefsiz saldırıyı yapanlar yakalanana kadar Edirne Belediyesinde asılı kalmaya devam edecek. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı için canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı. 







banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku