banner1001
 Bugün oldukça fazla  zikredilen bir kavram üzerinde durmak istiyorum. Nedir bu kavram "Deizm".  Kelimenin etimolojisi ve hangi anlamlara geldiği  üzerinde durmaktan ziyade herkesçe malum anlamı çerçevesinde değinmek istiyorum kelimeye  yazımın bütününde.

 Varlığının şuuruna varamayan  genç kuşaktan bahsediliyor . Gelecekte bu kuşağın içine düşmesi muhtemel hezeyanları insanı düşündürmeden edemiyor. Peki bu genç  insanları bu noktalara getiren asıl gerçek nedir? Bir çırpıda size sayabileceklerim oldukça fazla olsada bir kaçı üzerinde yoğunlaşmak istiyorum.

Rol modellerinin içinde bulunduğu vahim durum. Olmadık akımların ve kolaya yontulmuş hazırcılığın vermiş olduğu rahatlık içinde oluşan kişiliklerin fazlasıyla rücu bulması sorun olarak karşımıza çıkıyor.

 İslamın  dar kalıplar içinde sunulması, inanç mevzunun üzerinde gerektiği kadar  durulmaması, her tür olumsuz bilgininde son sürat yayıldığı bir çağda anlaşılır ve ilgi çekici bir üslupta sunulmaması islamlaşmak yerine deistlesmeyi beraberinde getirmiştir.

 Malesef ki bu sorunu kabul etmemek ,  sorunu gizlemek bu sorunun olmadığı anlamına gelmiyor.

Ne yapmalıyız üzerinde durmak istiyorum birazda.

İslamın ebedi getirilerini koruyup , olduğu gibi yaşamalıyız.

Evirip çevirmeye kalkmadan başka dinler veya kültürler veya akımların etkisine girmeden inanç ve ahlak çerçevesinde hayatımıza  nüfus ettirmeliyiz.

 Haydi buyrun !

Yeniden zihinleri gerçek islam ile onarıp olduğu gibi yaşamaya.

Ne dersiniz , varmısınız ?

 Ancak bir ricam olacak lütfen  bunu unutmayın !

 Her ezan'da bir kez de hayyalel tecdid diyelim ki özümüzü  unutmayalım  ve  müslümanlığımızı olması gerektiği gibi diri tutabilelim. 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934