banner1001
İbrahim Gencer ağabeyimizi de ahrete uğurlarken çınar gibi bir insanı kaybetmenin hüznünü yaşamaktayız. O, boyu gibi yüreği de kocaman bir adamdı. Mertliği yanında tavizsiz dürüstlüğü, hesapsız vatanperverliği bizlere yol gösteren bir yiğit idi. Paraya, pula ve kula tapmayan mümin tavrı ile örnek alınacak bu dostumuzu maalesef biraz da vakitsiz kaybettik.

İbrahim Gencer’i Kocaeli Aydınlar Ocağı çalışmalarından tanımıştım. Bahçecik Belediye Başkanlığı döneminde ise daha yakından tanıdım. Başkanlık yetkisini ve sorumluluğunu ne kadar önemsediğini, kamu malının emanet olduğu bilinci ile ne kadar ölçülü ve titiz bir davranışla yöneticilik yaptığını biliyorum. Böyle bir hassasiyetin kamunun, devletin işlerinin sorumluluğunu alan herkeste olması gerektiğine inanıyorum.

Hastalığını takip eden bir hekim arkadaşıma şöyle demiştim. ’’Aman doktorum, bu adam dürüstlüğü ile bilinir. Belediye başkanlığı yapıp da arabası bile olmayan, belediye otobüsü ile gidip gelen biridir’’. Bu bilgiyi verdiğim meslektaşım hayret etmiş ve bu özelliğine gıpta ederek O’na çok daha saygılı ve hürmetli davranmıştı.

Bahçecik’in, şehrimizin doğal zenginliğe ve güzelliğe sahip olması bilinci ile, bu doğal güzelliğin muhafazası için çok gayret etmiştir. Bu bölge şimdi bahçeli evleri ile bilinen bir mahal ise bunda onun gayret ve emeği çoktur. 1988’de İzmit’in kokusu, gürültüsü ve hava kirliliği sorunlarının dorukta olduğu zamanlarda bizim Damlar’daki Bağevleri Sitemizin yapılmasına vesile olmuştu. Tek şartı çevreye saygılı, yeşili bol örnek alınacak evler yapmamızdı. O’nun takibi ve desteği bizleri ev sahibi yaptığı gibi daha sonra bu bölgenin bu tür yapılanmada tercih edilmesini de sağlamıştır.

Belde belediye başkanlıklarının o günün şartlarında büyük imkanları yoktu. O, kıt imkanlarla beldesine hizmet için çırpınan, yoklardan var çıkarmaya çalışan gayretli, yürekli bir yönetici idi. Bahçeciğin şu an kullanılan ana yolunun genişletmesindeki hangi zorlukları nasıl aştığını tatlı bir dille anlatmasından biliriz. Bahçecik sahilinin gezilecek görülecek yer haline getirme gayretlerinin şahidiyiz. Bu dönemde yapılan sahil çalışmalarını bu sebeple çok takdir etmiş ve onun mutluluğunu yaşamıştır..

Beldenin spor kulüplerine imkan bulabilmekteki içten arayışlarını, samimiyetini de unutmak mümkün değildir. Damlar’ın eski küçük taş mescidinin yıkılıp bugünkü caminin yapılmasındaki azim ve gayretini yakından biliyorum. Bunları yaparlarken insanları kırmadan, zorlamadan emrivaki yapmadan, yöneticilik yetkisini suistimal etmeden yapma hassasiyeti yine takdir sebebidir.

Tavizsiz dürüstlüğü, mert hareketleri ve açık sözlülüğü ile, bilen ve tanıyanlar için aranılan bir dosttu. İbrahim Gencer, gençliğinde ülkücü kimliği ile bilinen, milliyetçiliği ile tanınan bir şahıstır. O’nun milliyetçiliği vatanını sevmek, devletin kutsallarını saymak, millet için faydalı olmak olup; ülkücülüğü ise bu hususları tavizsiz,çıkar gözetmeden ve her şartta yapmaktı.

Milli mücadelenin bu bölgedeki sivil önderlerinden Zobuoğlu Hasan’ın torunu Nurhayat hanım ile evlidir. Eşi de kendisinin bu karakterinin tamamlayıcısıdır ve O’nun en büyük destekcisi olmuştur. 2 erkek 2 kız evladı ve 5 torunu vardır. Kalbindeki hüzünlü hatıra olarak paylaştığı kızı Bilge’yi, üniversiteye başörtüsü sebebiyle gönderemeyişini hatırladıkça, lisede okuyan torunu Melike’nin üniversiteye götüreceğinin hayali ve mutluluğunu yaşardı.

Örnek alınacak çok yönü olan bu ağabeyimizi kaybettik. Tesadüfe bakınız ki yakın dostu, ülküdaşı, İyi Parti genel başkanı Meral Akşener’in ağabeyi Nihat Gürer’i de 2 yıl önce 21 Ocakta toprağa vermiştik. Cenazesi yapımında büyük emeği olan Damlar Camiinden görülmedik bir kalabalıkla kaldırılmış ve hemen yanındaki mezarlıkta toprağa verilmiştir. Mekanı cennet olsun…

Yakınlarına sabır, dost ve sevenlerine hayırlı ömürler dilerim.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934