banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
Güce Ağaçbaşı Yaylası 7-8 Temmuz'da Şenleniyor

05 Temmuz 2018 Perşembe 15:21

Güce Belediyesi, Bursa ve çevre illerde bulunan Güce İlçe köy derneklerinin destekleriyle organize edilen bu yıl ilk defa yapılacak olan Güce Ağaçbaşı Yayla Şenliği 7 Temmuz Cumartesi gün saat 13:00 de ise Gümüşoluk Çeşmesinden Ağaçbaşı Yaylasına yapılacak Otçu Göçü yürüyüşü başlayacak.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, 7 – 8 Temmuz 2018 Cumartesi ve Pazar günü düzenleyecekleri yayla festivaline Giresun ve komşu illerde yaşayan vatandaşları davet etti.



“Geçmişin izinden Geleceğe yürüyoruz”sloganı ile Güce’nin turizm değeri yüksek yaylalarını tanıtmak için düzenlenen festivalin sunuculuğunu Gazeteci Erdal Avcı’nın yapacağı öğrenilirken festivalde Yılmaz Turan, Resul Dindar, Erdal Güvendi, Alim Koca, Hayati Daştan, Ali Osman Kargın, Ünal Turan, Güzel Esma, Hamza Usta, Ertuğrul Alim, Hakan Köntek, Kurtuluş Eyibil, Ramazan Bal, Fırtına Cemal, Cengiz Topal, müzikleri ile renk katacaklar.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan Ağaçbaşı Yayla Festivalinin 7-8 Temmuz Cumartesi – Pazar tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Başkan Geçgel, bölge insanına keyifli ve huzurlu bir yayla şenliği yaşatmak istediklerini belirterek, “Hem bölge insanımıza hem de gurbetçilerimize unutamayacakları bir yayla şenliğini yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yayla şenliğimizi ilçemizin en geniş mesire alanlarından birisi olan Ağaçbaşı Yaylasında düzenleyeceğiz. Birçok mahalli sanatçının sahne alacağı şenliklerimizde gelenek ve göreneklerimizi de yaşatacağız. Sadece Giresun’dan ya da Güce’den değil, yoğunlukla İstanbul, Bursa ve diğer illerde de yaşayan hemşerilerimizden de yayla şenliğimize büyük katılım bekliyoruz. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Ağaçbaşı Yayla Şenliğinin kalabalık ve coşkulu geçeceğine inanıyorum. Bu nedenle daha titiz bir çalışma yaparak güzel bir organizasyonla şenliğe katılanlarda güzel hatıralar bırakmak istiyoruz. Tüm Giresun ve Güceli hemşerilerimizi festivalimize davet ediyorum” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku