banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:

13 Aralık 2018 Perşembe 11:34

Geleceğimizin teminatı olan gençlerin her zaman destekçisi olan ve onlara hitap eden projelerle sık sık ulusal basının gündeminde olan Çayırova Belediyesi, gençlerin bilinçli yetişerek okuyan araştıran ve sorgulayan bireyler olması için tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı Profesör, Yazar, Gazeteci, Yönetmen gibi ünlü isimleri Çayırova’ya davet ederek gençlerle buluşturmaya devam ediyor.

“Romanı Taklit Eden Hayat”

Her programda farklı bir konu belirleyerek gençlerin değerlerine ve geleceğine dokunuşlar yapan Çayırova Belediyesi, yeni bir söyleşi programında Senarist Yazar Tarık Tufan’ı konuk etti. Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleşen söyleşide Çayırova’lı gençlerle bir araya gelen Yazar Tarık Tufan "Romanı Taklit Eden Hayat" başlıklı söyleşide yakın dostluklar ve edebiyat arasındaki benzerliğe değindi.

Yazar Tarık Tufan’dan Gençlere Önemli Tavsiyeler

Tufan, insanların sıkıntılı zamanlarında dostlarının tesellisini aradığına dikkati çekerek, "Acaba gerçekten 'Bütün bunlar geçer.' dediğinde orada rasyonel bir şey düşünüyor muyuz? 'Neden geçer dedin, ne olursa geçer?' diye sormuyoruz bir dostumuzun bize gösterdiği yakınlıkla. Yaptığımız şey şu; ona inanmayı seçiyoruz. Onu ve bize gösterdiği yakınlığı sevdiğimiz için, bize olan sevgisinden ve merhametinden emin olduğumuz için, bize 'Bütün bunlar geçer.' dediğinde oturup da 'Nasıl geçer?' diye hesap etmiyoruz. 'Çözümün nedir?' diye rasyonel bir soru sormuyoruz. Çünkü bizim o an ihtiyacımız olan şey böyle rasyonel bir çözüm değil, onun yakınlığını, şefkatini, merhametini hissetmek, bize duyduğu o derin hissi sadece yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir dost yakınlığının insanı daha güçlü hissettirdiğine vurgu yapan Tufan, “Büyük edebiyat, iyi edebiyat, büyük romancılar tıpkı sevdiğimiz insanlar, dostlarımız gibi hayatın en karanlık, umutsuz ve sarsıcı anlarında, aklımızın, kalbimizin ve ruhumuzun yetmediği anlarda bize şunu söyler; 'Yalnız değilsin ve bütün bunlar geçer.' Büyük edebiyat, insan için hayatın karşısındaki bütün zayıflıklarına, bütün saldırılarına karşı ayakta kalabilme, güçlü olabilme imkanları açar. Durduk yerde bizim bir yalana, bir kurmacaya bu kadar inanmamızın başka türlü izahı olamaz” dedi. Gençlerin sorularını da yanıtlayan Yazar, günün sonunda tüm gençlere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku