banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
'Şakrak Güzel Gelecek” çocuklarla buluştu

15 Mayıs 2018 Salı 10:36

 Yazar Ayşegül Kara Zorlu’nun eseri “Şakrak Güzel Gelecek “ isimli ve Gebze konulu kitabın tanıtımı Gebze Kültür Merkezi’nde  düzenlenen törenle yapıldı. Kitap tanıtım ve dağıtım programına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Her şey, siz değerli çocuklarımız için” dedi.  Kitap tanıtım programına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, kitabın yazarı Ayşegül Kara Zorlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yerli ve milli bir kahraman olan Şakrak’ın maceralarının anlatıldığı kitap serisinin 4.sü olan Şakrak Güzel Gelecek kitabı, Şakrak’ın Gebze’deki maceralarını anlatıyor. Gören Eller Eğitim programından bir çocuğun konu alındığı “Şakrak Güzel Gelecek” kitabı Gebze’deki tüm 3. sınıf öğrencilerine hediye ediliyor.

 GÖREN ELLER UNUTULMADI

 “Şakrak Güzel Gelecek” kitabı hazırlanırken görme engelli çocuklarda unutulmadı. Darıca’da bulunan ve tüm Gebze’deki çocuklara eğitim hizmeti veren Barış İlkokulu tarafından, “Gören Eller” eğitim programına katılan çocuklar için, “Şakrak Güzel Gelecek” kitabını Braille Alfabesi ile onların da okuyacağı şekilde hazırlandı. Programın eğitmenleri görme engelli çocukları unutmadıkları için Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve kitabın yazarı Ayşegül Kara Zorlu’ya teşekkür etti.

 GÖREN ELLER’DEN ÖZEL GÖSTERİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gören Eller” eğitim programına katılan çocuklara onların okuyabilecekleri Braille alfabesi ile yazılmış kitabın yanı sıra ayrıca, hocalarıyla birlikte binebilecekleri çift kişilik bisikletlerden hediye etti. Gören Eller sınıfı öğrencilerinin gerçekleştirdiği dans gösterisi büyük beğeni kazırken, seslendirdikleri şiirle salonda duygusal anlar yaşandı.

 DÜNYA ÇOCUKLARI GEBZE’Yİ TANIYACAK

Programda kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren ve kitabını tanıtan Ayşegül Kara Zorlu Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e eğitime ve çocuklara verdiği değer için teşekkür etti. Yazar Zorlu, “Burada geleceğe, çocuklara yatırım yapan bir başkanla birlikteyiz bu bizler için çok önemli. Şakrak kitabımız bildiğiniz gibi bir seri ve bu serinin 4. Kitabı olan Şakrak Güzel Gelecek Kitabı Gebze’de geçiyor. Bu sayede Gebze, tüm dünya çocukları tarafından tanınacak” dedi.

 SİZLERİN DE EMEĞİ VAR

 Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker gerçekleştirdiği konuşmasında çocuklara bol bol kitap okumaları öğüdünde bulundu. Başkan Köşker, “Geçen sene tüm okullarımızda Şakrak kitabımız dağıtıldı. Bu sene gerçekleştirdiğimiz çalışmayla Şakrak kitabımız Gebze’yi anlatıyor. Her şey siz değerli çocuklarımız için. Hazırladığımız bu kitabımızda görme engelli çocuklarımızı da unutmadık hem onların okuyabilecekleri Braille Alfabesi ile hazırladık hem de sesli olarak da onlar için hazırlanacak. Şakrak kitabımız sayesinde tüm dünya çocukları Gebze’yi tanıyacak. Bunda sizlerinde emekleri var. Çünkü siz Şakrak’ı çok sevdiniz ve 4.sü bu sayede çıktı. Ben hepinize haytanızda başarılar diliyorum, sizleri seviyoruz” ifadelerini kullandı.

 5 BİNİNCİ ÜYEYE HEDİYE BİSİKET 

Konuşmaların ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kitabın yazarı Ayşegül Kara Zorlu ve Gören Eller sınıfının öğretmenlerine çiçek takdim etti. Gebze Belediyesi Kütüphane Müdürlüğünün organizasyonluğunda gerçekleşen kitap tanıtım programında Gebze Belediyesi kütüphane müdürlüğüne üye olan 5. Bininci üyeye Başkan Köşker tarafından kütüphane üye kartı ve bisiklet hediyesi takdim edildi.

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku