SİYASET:
Zaman Çok Değerli!

17 Aralık 2016 Cumartesi 15:01

Sivil Toplum Merkezi’nin kurulması aşamasından bugünkü çalışma prensipleri üzerinde kısa bir sunumun da yapıldığı toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Zamanı iyi kullanın, çünkü çok değerlidir. Ülkemizin kalkınması için faydalı işler ortaya koyacağız. Gününüzü iyi değerlendirin ki zararda olanlardan olmayın. Aydınlıkta yürüyenlerden olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız” dedi.


“KARAMSAR İNSANLAR SİZİ HEDEFİNİZDEN UZAKLAŞTIRIR”


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de toplantıya katılarak Sivil Toplum Merkezi hakkında genç iş adamlarına bilgilendirme yaptığı birliktelikte, tecrübelerini genç girişimcilere aktaran Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerin enerjisi ve üretkenliğinin ülkemiz için çok önemli olduğunu unutmayın. Üreten insan olacağız ve birbirimizin bilgisinden istifade edeceğiz. Azimli ve kararlı bir şekilde çalışanları herkes sever. Aynı zamanda moral alıp vereceğiz. Karamsar insanlar sadece sizi hedefinizden uzaklaştırır” diye konuştu.


GENÇLERE DEĞER VERİYORUZ


Türkiye’deki diğer belediyelere örnek birçok çalışma ve sosyal belediyecilik hizmetleri ortaya koyduklarını da ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatandaşa değer verdiyseniz eksikliklere karşı çözüm de kendiliğinden geliyor. Yerel yönetimler olarak temas etmemiz gereken ve o alanda bir şeyler yapmak istediğimiz alanlar oluyor. Bunların başında da gençlik geliyor. Bu nedenle kentimizdeki gençlik kampları çok önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Gençlere değer veriyoruz ve onlar için proje yapıyoruz. Bir durumu da ifade etmeliyim ki Kocaeli’de eğitim alan yabancı öğrencilerimize de destek veriyoruz. O misafir öğrencilerimiz, gelecekte ülkemizin kendi ülkelerindeki gönül elçileri olacak” ifadelerini kullandı.

HALKTAN KOPMAZSAN HALK SENİ ASLA BIRAKMAZ


Demokrasinin gelişmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının katkısının büyük olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, STK’lar da insanlar kendilerini ifade eder ve donanımlarını artırırken, karşılıklı tecrübelerden istifade edilir vurgusunu yaptıktan sonra konuşmasına şu şekilde devam etti: “Siyaset zor bir arenadır ve adeta değirmen gibidir. İktidar partisi olmuşsanız bu daha da zordur.  Halktan kopmadığınız sürece halk sizi asla bırakmaz. Toplumumuz demokrasiyi içselleştirdi ve rayına oturttu. Ancak gelecek nesilleri daha iyi yetiştirmemiz lazım. Şehirleri imar ederiz, ancak gençliği ihmal edersek bu şehirleri, ihmal ettiğimiz nesil tarumar eder. Dünyada hastalıklı düşünceler, ayrılıklar, ırkçılık ve bölgecilik gibi diğer zararlı kavramlar arttığı zaman insanlığın tehlike içerisinde olduğunu düşünmeliyiz” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
DemokrasiBaşkanKocaeli
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku