banner1001
YAŞAM:
Hasta, yaşlı ve engellilere yemek

26 Mayıs 2018 Cumartesi 14:56

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile Kocaeli’nde ikamet eden mağdur durumdaki vatandaşların sıkıntılarına, Ramazan ayında da çare olmaya devam ediyor. “Gönül Kazan” projesiyle hasta, yaşlı ve engelli olup, yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere ve ailelere çözüm olarak, günlük iki öğün olacak şekilde hazır yemek ulaştırılıyor. Tüm yıl boyunca her gün devam eden anlamlı hizmet ile muhtaç olan vatandaşların gıda ihtiyaçları karşılanıyor.

 

GÜNLÜK İKİ ÖĞÜN YEMEK

Büyükşehir Belediyesi “Gönül Kazan” projesiyle Kocaeli genelinde yaşayan hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek durumu olmayan vatandaşlara el uzattı. Proje kapsamında belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük iki öğün sıcak yemek ulaştırılıyor.

 

HAYIRLI PROJE RAMAZAN’DA AYINDA DEVAM EDİYOR

“Gönül Kazan” projesiyle yemek yardımı ulaştırılan vatandaşlar, uygulamadan oldukça memnun. 12 ilçede devam eden proje 11 ayın sultanı Ramazan ayında da aksamadan devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu hizmetiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara, Ramazan ayında kendi evlerinde iftar yapma imkanı sağlıyor.  

 

GÖNÜL KAZAN PROJESİ NEDİR?

“Gönül Kazan” projesi ile yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç vatandaşlara günlük iki öğün olacak şekilde evlerine hazır yemek ulaştırılıyor. Bu projeyle birlikte yemek pişiremeyecek kadar yaşlı ve hasta olan ihtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanıyor. Ayrıca herhangi bir markete gitmek zorunda kalmayan aileler, evlerine kadar teslim edilen gıdalar sayesinde zahmetsiz bir şekilde bu ihtiyaçlarını giderebiliyor.

 

BİLGİ İÇİN 444 11 41

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın sunduğu “Gönül Kazan” sıcak yemek projesinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların bilgi için Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezi olan 444 11 41 numaralı telefona ulaşmaları yeterli oluyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEDAŞ'tan Milli Ekonomiye Dev Katkı
SEDAŞ, Malzeme Bakım ve Geri Kazanım Merkezi ile bir yandan karbon ayak izini azaltırken, diğer yandan maliyet...

Haberi Oku