Kütüphaneler Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanıyor. Buradaki amaç kitap okuma alışkanlığını yayarak kitapları günlük hayata yayabilmek. Gebze İlçe Halk Kütüphanesi öncülüğünde 1 Nisan tarihinde 12.30 ile 13.00 saatleri arasında Gebze Cumhuriyet Meydanında kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek.

**

Bu köşeden defalarca Gebze İlçe Halk Kütüphanesinin yeri ve bulunduğu bina ile ilgili sorunları bir çok kez kaleme aldık. Yetkililerin bu şikâyetleri okumamaları ya da bilmiyor olmaları mümkün değil. Demek ki ya kütüphanenin yerinden memnunlar ya da kendilerine göre bir bildikleri var. Fakat ne mutlu ki onca dezavantaja rağmen mükemmel çalışan bir kütüphanemiz var.

**

Köylerdeki ihtiyaç sahiplerine kitap götürecek, onlarla kitapları buluşturacak kadar inanılmaz biçimde çalışıyorlar. Önceki günlerde Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Tevhide Buğan ve kütüphane personeli Fahri Emiroğlu gazetemizi ziyaret ettiler. Bugüne kadar ki desteklerimizden dolayı da şahsıma teşekkür belgesi sundular.

**

Kendilerine nazik yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Mesleğimiz gereği işini iyi yapan insanların yanında yer almak birinci görevimiz. Taraflı tarafsız herkesin bildiği üzere Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Tevhide hanım ve personeli işlerini son derece iyi yapan insanlar. Bunca olumsuzluğa karşın yollarına azimle devam ediyorlar.

**

Kütüphaneler Haftası; nedeniyle gerçekleştirecekleri kitap okuma etkinliğinin ise son derece önemli olduğu kanısındayım. Kitap okumaya dikkat çekmek için düzenlenecek olan bu etkinliğe bence her Gebzeli kitapseverin katılması gerekiyor. 1 Nisan tarihinde kitaplarımızı alıp Cumhuriyet Meydanında yer almalıyız, çünkü kitaplar gündelik hayata göre çok daha güzeller. 


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981