banner1001

Haluk Hoca ile ilk görüşmemiz bundan tam 20 yıl önceydi. 1999 yılında Kısa adı ATİB olan Avrupa Türk İslam Federasyonu Genel başkanı Musa Serdar Çelebi den bir davet aldım.  Balkan ülkelerinde belgesel çekimi yaptığım için, Almanya’da düzenlenecek Osmanlı’nın kuruluşunun 700.yıl dönümü dolayısı ile Almanya da Balkanlar da Osmanlı medeniyeti konusunda belgesel gösterimi yapmam ve konferans vermem isteniyordu.
Bizimle birlikte Türkiye’den o zamanlar Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Haluk Dursun hocada davetli.  İlk kez Haluk hoca ile Atatürk Hava limanında yüz yüze görüşüp tanıştık. Birlikte ATİB in davetlisi olarak Almanya ya gittik.

Osmanlı’nın 700 yıl dönümü dolayısı ile Almanya’nın çeşitli kentlerinde düzenlenen toplantılara katılıp aynı masadan konuşma yapıp belgesel gösterimlerimi sundum.

Bir hafta süre ile aynI otelde kaldık, aynI mekanları paylaştık.  Birlikte İsviçre’ye geçtik.  Beni en çok Haluk Hoca ile Almanya’nın Şututgart şehrinden 160 km uzaklıktaki Tuna nehrinin doğduğu Almanya’nın Dunaueşingen şehrine yaptığımız yolculuk etkiledi. O yolculuğu ve Tuna nehrinin kaynağında yaşadıklarımı hiç unutamıyorum.

Karlı buzlu bir havada Haluk hoca Tuna nehrinin kaynağını görmek istiyordu, yol boyu Haluk hocadan Tuna nehri üzerine bir çok şey dinledim. Tuna’nın kaynağına yaklaştıkça Haluk hoca heyecanlanıyordu. Tuna’nın kaynağından doya doya birlikte su içtik.  Osmanlı akıncıları gibi elimizde Kılıç ve Kalkan’ımız olmasa da kamera ve fotoğraf makinalarımızla Tuna nehri üzerinden bir kaç kez geçerek akıncıların ruhunu şad ettik.

Haluk hoca ile bir haftalık Almanya arkadaşlığı bana çok şey öğretti. Tarihe ilgim arttı, belgeselciliğin önemini daha iyi anladım. Bu gün Tuna nehri üzerine çektiğim bir çok belgesel ve Tunadan bir tarih akar kitabımı Haluk Dursun hoca ile yaptığım Almanya gezisine borçluyum.

http://www.belgeselyayincilik.com/tunadan-bir-tarih-akar-ki…
ARNAVUTLUK DAN KIRIM A HALUK HOCA İLE DEVRİ ALEM
Haluk Dursun Hoca ile Almanya da başlayan dostluğumuz sürdü bir çok toplantıda beraber olduk . Bir gurup arkadaşla Prof Dr Orhan Gedikli’nin organizasyonunda Haluk Dursun Hocanın rehberliğinde Evladı fatihan diyarı Adriyatik sahillerindeki Arnavutluk’da belgesel çekme imkanım oldu.  Başkent Tirandan yoka çıkıp Kurca Elbasan İşkodra Berat Duraç ve Avluunyayı onun rehberliğinde gezdik.

Eman turla yine Haluk Hocanın rehberliğinde Deşti Kıpçak diyarı Kırım illerini birlikte gezdik. Bahçesaray da Kırım Türkleri lideri Mustafa Cemil Kırımoğlunu birlikte ziyaret ettik. Sivastopol Yalta. Gözleve Sudak ve Eski Kırım şehirlerin de Haluk Hocanın rehberliğinde çok önemli bilgiler öğrenip belgesel çektik .

HARŞİT SAVUNMASI ŞABAN KALESİ DESTANI

Haluk Dursun hoca ile Hem Giresun Tirebolu dan,  hemde Kocaeli Gebze Hereke’den çift dikişli hemşeriyiz. Haluk Dursun’un babası Giresun Tirebolu Aslancık iş bulma umudu ile Hereke Sümerbank fabrikasına çalışmaya gelen ailemin Hereke’de dünyaya gelen oğlu.

Haluk hoca baba memleketini hiç ihmal etmedi. Kafkas Cephesi Harşit Savunmasın da çok önemli yeri olan Güce Şaban kalesinin tarihi milli park ilan edilmesinde en büyük destek verenlerden biride Haluk Dursun’du. Bu konuda kendisi ile bir kaç kez görüştük. Haluk Hocanın girişimi ile Genel kurmay başkanlığı ATASA Başkanlığı bölge ile ilgili araştırmalar yaptı. Bir çok şehit mezarı ve siperlerin bulunduğu şaban kalesinin Yolu Haluk Dursun Hocanın özel gayretleri ile açılıp beton yol haline geldi

https://m.youtube.com/watch?v=y-I0dxtfNn8
GEBZE SIĞIRLIK MERASI TATİHİ YÖRÜK OBASI
Haluk Dursun hoca ile son kez görüşmemiz Başbakan Yardımcısı Sn Fikri Işık beyin Ankara daki bakanlık makam odasında oldu.

Yıllardan beri mücadelesini verdiğim Gebze Sığırlık Merası yörük Obası ile ilgili çalışmalar yapılması devletin 700 yıllık geçmişi olan Sığırlık merasına sahip çıkıp yaşatması için bir heyet halinde Fikri beyin odasında yapılan toplantıya Haluk beyde katılıp görüşlerini ve yapılması gerekenleri açıklamıştı.  www.yorukkulturu.com. Haluk beyle Fikri beyin odasında birlikte yemek yemiş,  Hereke İpek halı üzerine de konuşup görüş alış verişinde bulunmuştuk. www.herekeipekhali.com

Avrasya Gazeteciler Derneği olarak Hereke İpek halısı ile ilgili yaptığımız bir çalıştayda Türkiye’nin en önemli halı Uzmanı Aydın Eroğlu bey Haluk hocan söz etmişti

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=8Ffzkvl9DeU
Kendisini 20 yıldır tanıdığım Haluk hoca ile son görüşüp konuşmamız olacağını bilmiyorduk el sıkışıp vedalaştık son görüşmemizmiş.
Haluk hoca dün 19 Ağustos 2019 günü Van da Ahlat ve Malazgirt dönüşüm elim bir trafik Kazasına kurban gitti,

https://m.haberturk.com/son-dakika-kultur-bakan-yardimcisi-…

Malazgirt meydan muharebesi zaferlerinin kutlanacağı Zafer haftası Arife’sinde değerli bir dost İlim irfan ve kültür Adamı bir insanı ve hemşerimi kaybettim.

Üzgünüm merhuma Allah cc rahmet niyaz eder başta ailesi olmak üzere, sevenlerine Kocaeli ve Giresunlu hemşerilerine ve Tüm Türkiye’ye baş sağlığı diliyorum.

HALUK HOCADAN BİR ANI

Makam odasını kumrulara terk eden bürokrat: Ben yuvayı almam siz beni görevden alın -https://m.karar.com/…/makam-odasini-kumrulara-terk-eden-bur…

MALAZGİRT ZAFERİ BELGESELİNİ İTHAF EDİYORUM

Devri alem belgesel programı olarak Geçtiğimiz yıl Yedi Renk Tek Yürek Platformunun daveti ile Ahlat ve Malazgirt e giderek hazırladığım.

Ahlat dan Malazgirt e Anadolu Ruhu belgeselimi Haluk Dursun hocaya ithaf ediyorum

https://m.youtube.com/watch?v=9GXSeJe7INE


banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934