AK Parti’de Milletvekili aday listeleri açıklandı. Deyim yerinde  AK Parti’de  şok yaşanıyor. Çünkü 11 kişilik milletvekili aday listesinde beklentiler çok farklıydı. Bir kaç gün öncesine kadar konuşulanlar ile Genel Merkez’den gelen liste arasında dağlar kadar fark ve sürprizler var. Listenin açıklanmasından ardından bir kaç gün geçmesine rağmen şoku hala üzerinden atlatamayanlar var.
  En büyük sürpriz ise AK Parti Kocaeli’nde teamülleri bozan eski il başkanı Mahmut Civelek’te yaşandı. Kime sorsan Mahmut Civelek’e ilk beşte şans veriyordu. Siyaset sürprizlere gebe. Kongre süreci  ve hakkındaki iddialar nedeniyle çok yıpranan Mahmut Civelek 11 kişilik listede yer bulamadı.
 Listenin diğer sürprizi ise Mehmet Ali Okur’du. Herkes Mehmet Ali Okur’u ilk 5’de şans veriyordu. Seçilecek sıradanda Gebze bölgesini ikinci aday bekleniyordu. Tam ters oldu ve Mehmet Ali Okur liste dışı kaldı. Yerine ise 6. sıradan yani vekilliği garanti olan eski ilçe Başkanı Cemalettin Kaflı yazıldı. Listenin 10. Sırası ise teşkilat kökenli Yalçın Coştura verilip Gebze bölgesinin gönlü alınmaya çalışılsa da tabi ki memnun edici bir sıra değil. Gebze’nin yeri ilk yedinin içinde iki kişiydi. Bu seferde olmadı.
Gelelim listede sürpriz bulunan iki isme. Birinci sürpriz Sevki Yılmaz’ın oğlu   5. sıra adayı Mehmet Akif Yılmaz. Diğeri ise Radiye Sezer Katırcıoğlu. Aslında hiç te sürpriz değil iki isim. Gökten zembille inmediler. Aday olmak için sahaya çıktılar ve oldular. Siyaseti iyi takip ve tahlil edenler bu iki ismin geçmişine ve ilişkilerine bakıldığında kime yakın olduğunu ve kim tarafından listeye konuldukları çok iyi görürler.
 AK Parti’nin listesi, AK Parti Kocaeli’nde dengelerin değişmesine neden olmuştur. Daha açık bir ifadeyle 7 Nisan 2015 tarihi AK Parti Kocaeli’nde bir milat ve yeni bir başlangıçtır. 
  Ben bu listeye, ilk gün facebook sayfamdan da yazdığım gibi Kocaeli kurmaylarının çok fazla müdahil olduğunu düşünmüyorum. Listenin geneline bakıldığında herkes kendi imkan ve ilişkileri ile aday olmuş. Kimse kimseye yaslanmamış. Bunu görmemek için saf olmak lazım.
 Listeye bir başka açıdan bakıldığında AK Parti Genel Merkezi’nin Kocaeli’nde liste hazırlarken çok iyi bir istihbarat yaptığını, bir kesimden değil, her kesimden görüş aldığını görmek ve söylemek mümkün.
Kocaeli Listesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlerini görüyoruz
Milli Görüş ağırlığını ve sadakati görüyoruz.
Aslında sürpriz olan liste değil, bu zamana kadar süregelen  ve hiç değişmeyecek sanılan algının değişmesi.
Ak Parti’nin Kocaeli listesi, öze dönüşün, tabanın sesine kulak vermenin habercisi.
Çok flaş ve vitrin bir liste olmasa da AK Parti bu liste ile konjonktür değişmez ve olağanüstü bir şey olmazsa mevcudu korur. 
Mevcudu korumakta başarıdır.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981