"Yirmi üç nisan kutlu olsun
Sevinin küçükler övünün büyükler 
Yirmi üç nisan kutlu olsun…’’
Biz de çocuktuk bir zamanlar ve ne de güzel söylerdik bu şarkıyı okulumuzun bahçesinde  . Elimizde Türk bayrakları süslerdik sınıfımızın dört bir yanını , mutluyduk hem de çok mutlu , temizdik masumduk çünkü .
Rengarenk balonlar gibiydi hayâllerimiz elimizde kalem sıramızda defter ha bir de iplere asılan fişlerimiz vardı okula ilk başladığımızda . Ne bilgisayar ne tablet ne akıllı telefon henüz hiçbiri girmemişti bizim çocuk dünyamıza . 
Zil çalınca bahçeye hücum eder köşe kapmaca , voleybol , ip atlamaca derken ter içinde kalıp koştururduk okulun musluklarından kana kana su içmeye . 
Yerli malı haftası adeta küçük bayramlarımızdı hele hele yirmi üç nisan kutlamaları ne eğlenceli olurdu sormayın gitsin . Ne kadar yazsak nafile yaşanmadan anlatılamaz o güzel günler .
Mandalina şekerlerinden kiraz şekerlerine , eskimolardan turşu suyuna yanlış okumadınız bizim bahçenin dışında rengarenk turşu suları da satılırdı o zamanlar . Çokomel yedikten sonraki en büyük keyfimiz ambalajını düzeltip defter arasına koymaktı , Tipitip ve Cincin vazgeçilmez sakızlarımızdı ve daha ne güzel keyif veren hazinelerimiz vardı bizim .
Küserdik barışırdık barışırdık küserdik , koşar dururduk hep birlikte arkadaşlarımızla .
İlkokuldan sonra büyüdük biz ortaokullu olduk ama ne büyümeydi bu . İlk defa yabancı dil dersiyle tanıştık , dostlarımızla okullarımız sınıflarımız ayrıldı , pek çok hocamız oldu . Öğretmenimizi ise hiç unutmadan ziyaret ederdik sık sık . Sonra bir baktık liseli oluvermişiz saâtler akıp gitmiş ansızın ve büyüdükçe büyümüşüz .
Yirmi üç nisanların yerine başka başka bayramlar girmiş hayatımıza kutlamalar ve hazırlıklarımızın seyri değişmiş ama o yirmi üç nisanların neşe ve sevincini hiç bir bayram hiç bir kutlama tattırmamış bize .
Yaşadığımız senelerin masumiyetinden mi bilinmez biz gerçekten şanslı çocuklardık o dönem . Ufacık hediyelerle kocaman dünyalara açılan kapılarımız vardı bizim .
Bilgisayar , tablet , akıllı telefon , çeşit çeşit oyuncak evet bunların hiç biri yoktu elimizde lakin okyanuslar kadar engindi yüreklerimiz , çocuktuk biz ve olabildiğince mesuttuk .
Yıl 2019 ve bir yirmi üç nisan daha geldi kapımıza şimdi çok çok büyüğüz ve etrafımızdaki çocukların sevincine bakıyoruz uzaktan .
Haykırmak istiyoruz tüm evrene iyi ki o yılların yirmi üç nisanlarını yaşadık iyi ki o tertemiz günlerde çocuk olduk diye !..
     Sibel Çakcak
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981