15 Temmuz Fetö Darbe girişimi ile ilgili gündem hızla değişiyor. Hergün yeni olaylar ortaya çıkıyor. Darbe girişiminin arka planı gün yüzüne çıktıkça insan dehşete kapılıyor. Gerçekten Türkiye çok büyük felaketten kurtuldu. Bizde hergün önemli gördüğümüz olayları günü gününe özetleyip yorumlayarak bu köşemizde kayıt altına alarak gelecek kuşaklara bilgi ve belge bırakmak istiyoruz.

Biran bazen kendime soruyorum Şayet Darbe girişimi başarılı olsaydı Darbeciler hakimiyetini ilan etseydi acaba hangi durum ortaya çıkardı insan düşünmek istemiyor.Darbe gecesi aklıma iç savaş yaşamış Somali, Suriye, Irak ve Afkanistan gibi ülkeler geldi bu ülkeleri gezip gören Gazeteci ve Belgeselci olarak Türkiye’nin içine yuvarlanacağı durum bunlardan farklı olmayacaktı.

Darbeciler İhraç Ediliyor!

Darbe girişimin üzerindeki sır perdesi aralanmaya çalışılırken darbeye katılan askerler YAŞ toplantısından önce ordu ile ilişkileri kesilip ihraç edildiler.İlk kez YAŞ bu dönem Genelkurmay dışında Başbakanlık çalışma merkezi olan Çankaya köşkünde toplandı.Bu toplantıda YAŞ kararları görüşülmeye başlamadan ordudan ihraç edilen darbeciler kamuoyuna açıkladı.

Ordu’dan İhraç Edilenlerin Listesi 

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden büyük bir temizlik harekatı yapıldı. Buna göre çok sayıda üst rütbeli asker ordudan atıldı. Darbe girişimi sonrasında alınan OHAL çerçevesinde ikinci OHAL Kararnamesi açıklandı. İkinci OHAL’e göre  87 general, 726 subay, 256 astsbuay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 30 general, 314 subay, 11 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubay toplam bin 684 asker, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarıldı.YAŞ Toplantısına kimler katılır? Yüksek Askeri Şura başkanlığını Başbakan üstlenirken, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ile TSK'ya mensup tüm Orgeneral/Oramiral rütbesindeki komutanlar bu toplantıya katılır. YAŞ Genel sekreteri Genelkurmay II. Başkanıdıdr.


Medya’nın Önemi 

Yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasilerde 4’cü kuvvet olarak kabul edilen Basın ve Yayın Kuruluşları 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde başarılı sınav verdiler. Medya, Kuruluşları ve Gazeteciler neredeyse Tek Yürek ve Tek Kalem olarak Darbeci Fetö Terör örgütüne dur dediler.

Medya’nın birlikte hareket etmesi darbecileri hem çok kızdırdı hemde şaşkına çevirdi. Trt’nin basılarak kimlerin hazırladığı halen mechul kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını takan bildirinin Trt ekranlarından okunması beni dehşete düşürdü. Daha sonra Trt’nin darbecilerden temizlenmesi ardından CnnTürk’ün

Darbeciler tarafından işgali medyanın ne kadar önemli olduğunu birkez daha göstermiş oldu. 


Ohal’den Medya Operasyonu

Olağanüstü Hal ilanı adı üzerinde kendine has özel yasa ve yönetmenlikle yürütülen bir idari sistem. Ohal’den medya ile ilgili ilk kararda dün gelmiş oldu. İlimiz Kocaeli Bölgesindeki Bazı gazetelerinde aralarının bulunduğu çok sayıda gazette,dergi ,Televizyon ve radyo kapatıldı. Kapatılan dergi kuruluşlarının ayrıntılı listesini http://www.gebzegazetesi.com/gundem/16-televizyon-3-haber-ajansi-45-gazete-kapatildi-h10012.html  linkinden okuyabilirsiniz.

45 GAZETE KAPATILDI

OHAL kapsamında 18 televizyon, 3 haber ajansı, 23 radyo, 45 gazete ve 15 dergi kapatıldı.

KAPATILAN TELEVİZYONLAR

Kapatılan televizyon kanalları şunlar: Barış TV, Bugün TV, Can Erzincan TV, Dünya TV, Hira TV, Irmak TV, Kanal 124, Kanaltürk, MC TV, Mehtap TV, Merkür TV, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, SRT TV, Tuna Shopping TV, Yumurcak TV.

Cihan Haber Ajansı, Muhabir Haber Ajansı ve SEM Haber Ajansı kapatılan ajanslar arasında.

Kocaeli'den Demokrat Gebze, Kocaeli Manşet ve Bizim Kocaeli gazeteleri kapatıldı.

Evet, Sonuç olarak yaşanılan darbe girişimi her bakımdan çok önemli.Temennimiz bu darbe girişimi son olur artık darbeler tarihin çöp sepetine atılır. Demokrasiler güçlenir. Bir kez daha 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981