banner1001
DÜNYA:
Trump milyonlarca göçmeni sınır dışı edecek

14 Kasım 2016 Pazartesi 09:40


WASHINGTON (AA) - ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump, ABD’ye yasa dışı yollardan giren yaklaşık 2-3 milyon göçmeni geri göndereceğini belirtti. 

Trump başkan olduktan sonra ilk tv mülakatını CBS kanalına yaptı. Mülakatın henüz tamamı yayınlanmamış dahi olsa, yayınlanan bir kısmı ABD'de gündem oldu. 

Seçim kampanyası sırasında ülkeye Meksika sınırlarından yasa dışı giriş yapan göçmenleri geri göndereceğini her fırsatta dile getiren Trump, mülakatında da bu sözlerini tekrarladı. 

Trump, sayılarını 2-3 milyon olarak açıkladığı suça karışmış kaçak göçmenleri bir an önce sınır dışı edeceğini söyledi. Trump, sınır dışı edilecek olan göçmenlerde önceliğin, "sabıka kaydı olanlar, uyuşturucu satıcıları, silahlı çete üyelerinin" olacacağını dile getirdi. 

Seçim çalışmalarında Meksika ile ABD arasına duvar öreceğini açıklayan Trump’a bu projeyi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği soruldu. Trump ise bu projenin devam ettiğini fakat sınırın tamamen duvardan oluşmayacağını bazı bölgelerin ise çit ile kapatılacağını kaydetti. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli, Emitt Turizm Fuarı'nda parladı
Emitt Turizm Fuarına "Gözlerinize İnanacaksınız" markasıyla kurulan Kocaeli standında, şehrin turizm potansiyeli...

Haberi Oku