EĞİTİM:
Kent Park için ilk adım atıldı!

04 Eylül 2015 Cuma 16:26

Yenimahalle Çayırova Okullarının bulunduğu alana yapılacak olan kent parkı için ilk adım Yenimahalle İlköğretim Okulu’nun yıkım çalışmaları ile başladı. Yıkımına başlanan okulun öğrencilerinin yeni dönemde mağdur olmaması adına hızlı bir tempo ile yeni okulu tamamlayan ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim eden belediye, mevcut okulların yıkımına başladı. Çayırova’nın girişinde bulunan ve Fatih Sultan Mehmet Parkı’na yakın olan alanda yaklaşık 50 yıldır hizmet veren okulların yıkım çalışmalarına başlayan belediye, her iki okulunda yıkılması ile birlikte yeni bir projeye imza atacak.

KENT PARKI PROJESİ HAYAT BULACAK

Çayırova’nın girişinde modern ve sosyal donatılarla zenginleştirilmiş bir park yapacak olan Çayırova Belediyesi, park yapımında özellikle betonlaşmayı en aza indirgeyecek. Çayırova’lıların tamamına hitap edecek olan kent park için ilk adımı Yenimahalle İlköğretim Okulu’nun yıkılması ile atan belediye, Çayırova İlköğretim Okulu’nun yeni yerine taşınması ile birlikte de mevcut okulun yıkımını gerçekleştirecek.

YENİ DÖNEMDE YENİ OKULDA

Geçtiğimiz süreçte yapılan protokoller gereği Yenimahalle İlköğretim Okulunu yeni yerinde inşa eden Çayırova Belediyesi, okulu Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. Çok amaçlı olarak inşa edilen ve mimari yapısı ile dikkat çeken modern okulun eksikliklerini tamamlayarak teslimini yapan belediye, mevcut okulunda yıkım çalışmalarının startını verdi. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde yeni yerinde hizmet verecek olan Yenimahalle İlköğretim Okulu, 35 derslik, 2 anasınıfı, çok amaçlı salon, açık spor alanları ve geniş bir bahçeye sahip.

PROJELERİMİZ HİZMETE DÖNÜŞÜYOR

Yenimahalle İlköğretim Okulu’nun yıkım çalışmalarını inceleyen ve diğer projeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, projelerin birer birer hizmete dönüştüğünü ifade etti. Yenimahalle ve Çayırova Okullarının bulunduğu alana yeni bir park inşa edileceğini dile getiren Demirci, güzel ve modern bir kent parkının hizmete sunulacağını vurguladı. Yenimahalle ve Çayırova okullarında eğitim gören öğrencilerin mağdur olmaması adına ilk etapta Yenimahalle’de okuyan öğrencilerin yeni yapılan Yenimahalle İlköğretim Okulunda öğrenimlerini sürdüreceklerini belirten Demirci, 8 Eylül’de ihalesi yapılacak Çayırova İlköğretim Okulu’nun 6 ay gibi bir sürede tamamlanacağını ve eski okulun yıkımının yeni okul tamamlandığında yapılacağını söyledi. Projelerin birer birer hizmete dönüşmesi adına önemli bir çaba sergilediklerini belirten Demirci, eğitim, ulaşım, sağlık, sosyal ve kültürel alanlar başta olmaz üzere çevresel yatırımlarında Çayırova’ya kazandırılacağını belirtti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar Direksiyon Başına Geçti : Trafik...
Darıca Belediyesi tarafından çocuklarda trafik kültürü ve bilincini aşılamak için inşa edilen 'Trafik...

Haberi Oku