banner1001
EĞİTİM:
KO-MEK sayesinde dilekleri kabul oldu

20 Nisan 2017 Perşembe 11:30

 İki yıl önce annesinin ölümünün ardından KO-MEK Kur’an-ı Kerimi Okuma Kursuna katılan Sevgi Yörük, KO-MEK tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında birinci olunca mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. 2 yıl önce vefat eden annesi için yarışmaya katıldığını ifade edeb Yörük” Yarışmayı kazanarak Umrede annem ve babam için tavaf etmek istiyordum. Çok şükür dileklerim kabul oldu” dedi.

 

 

KURAN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kaynaşma ve birlikteliği artırarak verilen eğitimleri daha kaliteli hale getirmeyi amaçlayan KO-MEK, her yıl olduğu gibi bu dönemde de çeşitli yarışmalar düzenleyerek kursiyerlerini teşvik etmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2016-2017eğitim- öğretim yılında KO-MEK Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma branşında sertifika almış ya da halen eğitime devam eden 136 kursiyerin katıldığı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması düzenlendi.

 

15 KURSİYER FİNALDE YER ALDI

İlk elemelerin Gebze, Gölcük ve İzmit olmak üzere 3 ilçede yapıldığı yarışmanın jüri üyeliğini, Başiskele İlçe Müftülüğü vaizelerinden; Fatime Solakoğlu, Fatma Karagöz ve Vildan Coban yaptı. İlçe bazında başarılı olup dereceye giren 15 kursiyer Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen final yarışmasında ter döktü. Kocaeli İl Müftülüğünde görevli vaizelerden oluşan jüri üyeliğinde; İnci Ar, Nuray Kesercioğlu ve Aysel Demirci yer aldı.

 

ANLAMLI TEŞVİKLER

12 ilçeden elemeleri geçerek final hakkı kazanan 15 kursiyerin başarılı olabilmek için ter döktüğü yarışmada jüri üyeleri, birinciyi seçebilmek için oldukça zor anlar yaşadı. Tüm yarışmacıların birbirine yakın puanlar aldığı Kur’an-ı Kerim tecvidli okuma yarışmasında, birinci Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezinden Sevgi Yörük olurken, ikinci Mediha Korkmaz, üçüncü ise Ayşe Akman oldu. Yarışmada birinci olan kursiyere Umre ziyareti, ikinciye Kudüs ziyareti, üçüncüye ise Konya ziyareti hediye edildi.

 

BİRİNCİ OLDUĞUNU DUYUNCA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Yarışmada birinci olduğunun açıklanmasının ardından gözyaşlarına boğulan Sevgi Yörük, mutluluğunu arkadaşlarına sarılarak paylaştı. İki yıl önce annesinin ölümüyle birlikte Kur’an-ı Kerim kursuna yazılmaya karar verdiğini belirten Yörük; “Sıfırdan başladığım Kur’an-ı Kerim Okuma Kursunda, usta öğreticilerim sayesinde çok güzel yerlere geldim. Bugün buraya iki yıl önce vefat eden annem için katıldım. Yarışmayı kazanarak Umrede annem ve babam için tavaf etmek istiyordum. Çok şükür dileklerim kabul oldu” dedi.

 

ÖDÜLLER 18 MAYIS GENEL SERGİDE VERİLECEK

Yarışma finaline katılarak tüm yarışmacıları tebrik eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, dereceye giren kursiyerleri kutladı. Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren finalistlerin ödülleri Gebze’de düzenlenecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslar Yılsonu Genel Sergisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından bizzat verilecek.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku