banner1001
EĞİTİM:
KO-MEK'te eğitmen eğitimleri devam ediyor

19 Eylül 2018 Çarşamba 11:20

Yaklaşık on beş yıldır yetişkin eğitimi konusunda kentin en önemli merkezi olan KO-MEK, eğitime verdiği öncelikli başarısını devam ettiriyor. KO-MEK, halk eğitiminin yanı sıra kendi iç dinamiklerinin eğitimine de hassasiyet gösteriyor. Bu nedenle halka eğitim veren usta öğreticiler için sürekli olarak geliştirici eğitimler gerçekleştiriliyor. 

 

MAKİNE KULLANAN USTA ÖĞRETİCİLER KATILDI 

Bu kapsamda KO-MEK El Sanatları Teknolojisi grubunun dikiş makineleri aracılığıyla uygulanan branşlarında eğitim veren usta öğreticiler için eğitim düzenlendi. Usta öğreticiler eğitim sayesinde, makine konusunda yaşayacakları olası arızalar ve makinelerin kullanımı konusunda detaylı bilgi sahibi oldu.  

 

TEKNİK BİLGİ ALDILAR 

KO-MEK Makine Bakım teknisyeni tarafından verilen eğitime El Sanatları Usta Öğreticileri katıldı. Eğitimde usta öğreticilere, genel bilgilendirmenin ardından makinelerin temizliği, periyodik bakım uygulamaları ve olası basit arızalara karşı yapılabilecek müdahaleler anlatıldı. Eğitimde, yapılacak bu uygulamalar sayesinde olası büyük arızaların da önlenebileceği kaydedildi. 

 

KAYNAKÇILIK BRANŞI İÇİN ÖNEMLİ EĞİTİM 

KO-MEK’te ayrıca,  Kaynakçılık Branşı usta öğreticileri için eğitim gezisi düzenlendi. Branşın usta öğreticileri, kurs merkezi idarecileri ile birlikte Gedik Kaynak A.Ş. tarafından düzenlenen eğitime katıldı. Firma yetkilileri tarafından verilen eğitimde usta öğreticilere, kaynak yöntemlerinin çalışma prensipleri, kullanılacak malzeme çeşitleri ve kullanım yerleri, kaynak hataları ve benzeri diğer konularda bilgi aktarıldı. Bunun yanı sıra TIG Kaynağı (Argon) Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynağı konusunda da usta öğreticiler eğitim aldı. Kaynakçılık Branşı usta öğreticileri gezi sayesinde son derece önemli teknik bilgileri öğrenirken, yeni çıkan makineleri de yakından inceleme fırsatı buldu. 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku