EĞİTİM:
Öğretmenlere coşkulu kutlama!

24 Kasım 2015 Salı 16:06

 Gebze'de  yapılan programların ilki Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel tarafından çelenk sunumu ile başladı. Ardından Gebze Kent Meydanı’nda bulunan Gebze Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel gerçekleştirdi. Demirel yaptığı konuşmada öğretmenin toplumdaki yerinden ve öneminden bahsederek kendisini toplum için adayan tek meslek grubu olduğunu söyledi.  Demirel, öğretmenlere eksikliklerini tamamlamalarının gereğinden bahsederek, öz eleştiri yapmalarını çünkü öğretmenlerin yaptıklarından da yapmadıklarından da sorumlu olduğunu belirtti.

EŞ DURUMUNDAN ÖĞRETMEN

“Ben eş durumundan öğretmenim” diyerek esprili bir girişle konuşmasını yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan şu ifadeleri kullandı: “ hayatım boyunca mesleğin tüm olumsuzluklarına rağmen yakınmadan yılmadan derse girdiğinde tüm bunları unutup bir anne yada baba gibi öğrencilerine ilgi ve emek veren öğretmenlerle karşılaştım. Öğretmenler asla emekli olmayan bir mesleğin mensuplarıdır. Sadece sınıf ortamı değil hayatın her alanı ve her yerinde etraflarına bilgi saçarak gittikleri yerleri aydınlatmayı hiç bırakmıyorlar. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.” Arslan’ın ardından mesleğe 44 yıl 5 ay emek veren Emekli Öğretmen Bahattin Demirci söz alarak konuşmasında, “ Öğretmenler toplumun hayat damarlarıdır o damar tıkanırsa toplum geri kalır” ifadeleri ile öğretmenlerin toplum için öneminden söz etti.

YEMİN ETTİLER

Törende Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi vererek onları onurlandırdı. Göreve yeni başlayan öğretmenler adına törende konuşan Öğretmen Esra Yaşaroğlu’nun konuşmasının ardından görevlerine yeni başlayan öğretmenler  Türk Bayrağı üzerine öğretmen yemini ederek ant içtiler. Yeminin ardından Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı sinevizyon, tiyatro gösterileri izlendi. Öğrenci ve öğretmenlerin müzik dinletisinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile ilçe genelinde yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilerek tören son buldu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar Direksiyon Başına Geçti : Trafik...
Darıca Belediyesi tarafından çocuklarda trafik kültürü ve bilincini aşılamak için inşa edilen 'Trafik...

Haberi Oku