banner1001
EĞİTİM:
Tiyatro Okulu başvuruları başlıyor

14 Eylül 2018 Cuma 11:53

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hayata geçirilen Tiyatro Okulu için başvurular başlıyor. Başvurular 17 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 18 yaş ve üzeri, toplam 40 kişi tiyatro okuluna kabul edilecek. İki yıl süresince ücretsiz eğitim görecekleri Tiyatro Okulu’na şahsen yapılacak başvurular için adayların Kocaeli’nde ikamet etmeleri, başvuru formu ile birlikte 2 vesikalık fotoğraf ve TC kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi getirmeleri gerekiyor. Tiyatro Okulu için, yapılan başvurular arasından 40 asıl ve 40 yedek öğrenci sınavla seçilecek; 20’şer kişiden iki sınıf oluşturulacak.

 

SINAVLA BELİRLENECEK

Başta üniversitelerde oyunculuk eğitimi almak isteyen gençler olmak üzere kentimizde yaşayan daha fazla yurttaşımızı sanatsal eğitim olanaklarından yararlandırmak, tiyatro özelinde bilgi ve farkındalıklarını artırmak amacıyla açılan tiyatro okuluna başvurular 17 Eylül-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Başvurusu kabul edilen adaylar 20-21 Ekim’de sınava tabi tutulacak. Kocaeli Şehir Tiyatroları Tiyatro Okulu’nda 1.Yıl: Doğaçlama-Mimik, Tiyatro Tarihi –Oyun İncelemesi, Diksiyon, Hareket, Tiyatroda Ritim ve Ses 2.Yıl: Sahne Uygulaması derslerine yer verilecek.  Dersler Çarşamba günü 18.00-21.00 ve Pazar günü 12.00-18.00 saatleri arasında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacak. Tiyatro Okulu için, yapılan başvurular arasından 40 asıl ve 40 yedek öğrenci sınavla seçilecek; 20’şer kişiden iki sınıf oluşturulacak.

 

ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLECEK

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 20-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavda başarılı olan öğrenciler, ders yılı süresince Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından ücretsiz olarak Doğaçlama-Mimik, Tiyatro Tarihi –Oyun İncelemesi, Diksiyon, Hareket, Tiyatroda Ritim ve Ses derslerini görecek. Sınav, adayların kendi seçtikleri iki farklı tiyatro oyunundan birer tiradı ezberleyip oynama,   sergiledikleri oyunların yazar ve dönemlerine ilişkin bilgi ile sınav jürisi tarafından verilecek doğaçlamaları kapsıyor. Sınav sonuçları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları internet adresinden ilan edilecek.

 

İletişim bilgileri: Tel: 311 59 00/ 2368, Adres: Süleyman Demirel Kültür Merkezi Yahya Kaptan/İzmit/Kocaeli

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku