EKONOMİ:
İhracatta düşüş var!

01 Temmuz 2015 Çarşamba 14:23

 Türkiye İhracatçılar Meclisi Haziran Ayı ihracat rakamlarını Gebze Ticaret Odası’nda açıkladı. Düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Türkiye’nin başkenti Ankara, Sanayinin başkenti Kocaeli ve Gebze’dir. İhracat rakamlarını açıklamak için Gebze’yi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Kocaeli ve Gebze otobandan göründüğü gibi değil. Aysa ve Avrupa’nın lojistik merkezi konumunda bulunan önemli bir bölgedir. İSO 500’ün %10’u ilimizde üretim yapan firmalardan oluşmaktadır. Vergi tahakkukunda Kocaeli hep birinci olmuştur. 24 ilden büyük olan Gebze’de bir çok ilde olmayan iki vergi dairesi var. Üçüncüsü de yapılıyor” diyerek katılımcılara Kocaeli ve Gebze hakkında bilgiler verdi.

“GTÜ ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

Ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli için hazırlanan ulaşım master ve lojistik planını anlattı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise yaptığı konuşmada; “İhracata dayalı büyümenin ve değişimin en önemli hazırlayıcı kenti Kocaeli’dir. Herhalde Türkiye’de bir modelleme yapılacaksa buna Kocaeli öncülük edecektir. Gebze Teknik Üniversitesi bu bağlamda bilimsel altyapı hazırlamakta önemli rol oynayacaktır” dedi.

İHRACATTA DÜŞÜŞ VAR

Ardından konuşan Türkiye İhracat Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı konuşmada ihracat raporlarını açıkladı. Büyükekşi; “Verilerimize göre Haziran ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre 6,4 gerileyerek 11 milyar 703 milyon dolar oldu. Yılın ilk yarısında ihracat yüzde 8,1 düşüşle 73 milyar 261 milyon dolara geriledi. Son 12 aylık ihracat ise yüzde 3,6 düşüşle 150 milyar 807 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ülkemizin uyum içerisinde geleceğe taşıyacak, seri bir şekilde istikrarı sağlayacak güçlü ve reformist bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. Bu anlamda bizim odak noktamız minimum risk maksimum reform” dedi. Büyükekşi Kocaeli’nde ise ihracatın %6,3 düştüğünü dile getirdi.(Evren Kızıltaş)


banner982
Anahtar Kelimeler
İhracatta Düşüş Var!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku