EKONOMİ:
Vakıf katılım bankasından açıklama

28 Eylül 2016 Çarşamba 09:43

Vakıf Katılım’ın ödenmiş sermayesi 805.000.000.- TL olup, bu kaynak tamamen T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aittir. Bunun yanında Bayezid Han-ı Sani (II.Bayezid) Vakfı, Mahmut Han-ı Evvel Bin Mustafa Han (I.Mahmut) Vakfı, Mahmut Han-ı Sani Bin Abdulhamit Han-Evvel (II.Mahmut) Vakfı ve Murat Paşa Bin Abdusselam (Murat Paşa) Vakfı da %0,25’lik küçük paylara sahipler.
 
Şubat ayında kapılarını açan Vakıf Katılım, ilk etapta Mecidiyeköy’de 7.000 metrekarelik genel müdürlüğü ve ayrıca bankacılık dünyasına örnek olması hedeflenen 1.000 metrekarelik merkez şubesiyle hizmete girdi. Bu yıl içerisinde en az 30 şubeye ulaşmayı ve en az 500 kişiye iş imkânı sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda ilk aşamada potansiyel müşteri sayısı ve hedef kitlenin örtüştüğü İstanbul İkitelli, Ümraniye, Merter, Bağcılar, Fatih, Üsküdar gibi ilçelerin yanı sıra Ankara, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Denizli, Trabzon, Bursa, Gebze, Kayseri, Antalya ve Sakarya’da ilk şubelerimizi açtık.
 
Kısa süre içerisinde Türkiye geneline yayılmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 3 yılın sonunda müşterilerimize en az 100 şube ve en az 1.200 çalışanla hizmet vermeyi öngörüyoruz. Katılım bankacılığı sektöründeki pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10’lar seviyesine çıkmasını ve 2023’te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz.
 
Vakıf Katılım olarak sunduğumuz kaliteli hizmet ve ürün gruplarımızla sektördeki oyunculardan farklılaşmayı amaçlıyoruz. Çabalarımızın odak noktası; mevcut katılım bankalarından farklı ve daha avantajlı ürünler sunmak suretiyle finansmana erişimi artırmak ve Türkiye’nin gelişmesine katkıda bulunacak sağlıklı bir rekabet ortamı tesis edilmesini sağlamak olacak.
 
Vakıf Katılım olarak bu yola çıkarken kamu desteğini ve gücünü, yüzyıllara dayanan adalet ve sosyal paylaşım esaslı “vakıf kültürü” ile aynı potada eritmeyi ve bu sayede katılım bankacılığı sektöründe bir dönüşüme önayak olmayı amaçladık. Vakıf Katılım’ın isminde yer alan “Vakıf” ifadesi, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden ve vakıf kültüründen gelmektedir. Vakıf Katılım’ın temel kuruluş felsefeleri arasında ecdat yadigârı olan “vakıf medeniyeti” ve “vakıf kültürü” anlayışını benimseyerek, sosyal dengenin temellerinden olan vakıfların korunması ve gelirlerinin artırılmasına yönelik projelerde yer almak bulunuyor. Yüzyıllardır adil ve sosyal yaşamın önemli bir parçası olan vakıf kültürü ile faizsiz bankacılık ilkelerini bir araya getiren Vakıf Katılım, bu şekilde üstlendiği önemli misyonla çalışmalarını sadece ortakları veya müşterileri için değil tüm topluma faydalı olma ilkesi çerçevesinde yürütmeyi hedeflemektedir. Vakıf Katılım olarak reel sektörle aktif bir işbirliği içinde olarak, kâr-zarar ortaklığı projeleriyle katılım bankacılığı uygulamasını özüne döndürmek için çalışacağız.
 
Kamu bankası olmamızın verdiği güven algısı hasebiyle ise özellikle yurtdışı fonların ülkemize kazandırılması konusunda önemli bir rol üstleneceğimize ve bu alanda sektöre önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz.  Zira 13 yılı aşkın süredir sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar; faiz hassasiyeti taşıyan fonlara sahip Körfez ülkeleriyle Türkiye’nin sıcak ilişkileri ülkemizde katılım bankacılığının güçlü potansiyelinin diğer ipuçlarını oluşturuyor. Bu süreçte katılım bankalarının yapacağı vizyoner stratejik değişiklikler sayesinde ülkemizin katılım bankacılığı alanında en önemli oyuncular arasında yerini alacağına inanıyoruz. Vakıf Katılım olarak bu süreçte hem müşteriler hem de yurtdışı fonlar nezdinde Türkiye’deki katılım bankacılığına duyulan güveni artırmak için çalışacağız.
 
Büyüme stratejimizi planlarken hükümetin açıklamış olduğu Orta Vadeli Planı’nı dikkatle inceledik. OVP’de teşvik verilmesi öngörülen sektörlerde büyümeyi planlıyoruz. Bu konuda faaliyete başladıktan sonra ilgili kamu kuruluşları ile muhtemel işbirlikleri için görüşmelere başlayacağız. Öncelikle imalat sanayinde üretim yapan ihracatçı firmalar hedef müşteri kitlemiz olacak. Bu şekilde ülkemizin daha çok istihdam oluşturarak, daha hızlı büyümesi ve daha çok ihracat yaparak daha düşük cari açık vermesini desteklemeyi ön görüyoruz. Katılım Bankacılığı sistemi üretimi destekleyen bir ekonomik model olduğu için doğal olarak KOBİ segmentinde ağırlıklı çalışmalarımız olacak. Bu doğrultuda KOBİ’lere yönelik standart ürünler sunmanın yanında onların ihtiyaçlarına çözüm olacak yeni ürün ve hizmetler de geliştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında elbette bireysel bankacılık alanında da tüm ürünleri müşterilerimize sunacağız. Katılım Bankacılığı sektörü Türkiye’de bireysel kullanıcılara henüz tam ulaşabilmiş değil. Bu alanda yapacağımız çalışmalarla da sektörün eksikliklerini kapatmayı hedefliyoruz. Teknolojiye yatırım yaparak etkin, müşteri memnuniyetini önceleyen fonksiyonel bir şubesiz dağıtım ağı üzerinden bankacılık hizmetlerimizi müşterilerimize ulaştırmayı planlıyoruz.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku