Emlak sektörü Türkiye ve dünyada çok önemli bir konuma sahip. Gayrimenkul çok kazandıran bir yatırım aracı olması sebebiyle birçok yatırımcı tarafından paranın değerlendirildiği mecraların başında geliyor. Yatırımcının dışında ise gayrimenkul ihtiyaç sahiplerinin alım satım yaptığı bir alan olma özelliğini taşıyor.

Günümüzde pazarlama stratejileri ve alanları eskiye göre büyük değişimler göstermekte. Öyle ki özellikle sosyal medya pazarlamanın çok önemli bir kısmını oluşturur hale geldi. Sadece sosyal medya değil medyanın tüm alanları alışverişin gözdesi oldu. Shoping hizmeti veren internet siteleri ve televizyon kanalları son dönemde oldukça revaçta. Hal böyle olunca ticaret de bu yöne doğru evrilmekte ve insanlar hem zamandan kazanarak alışverişlerini yapmakta hem de bu hizmetleri ucuza kullanabilmekteler.

Ticarete kucak açan medya sektörü yeni bir ticari yöntemin kapılarını açtı ancak reklamın ve hizmetin nasıl sunulduğu konusu burada büyük önem arz ediyor. Reklam, üzerinde titizlikle durulması gereken dev bir sektör. Doğru reklam, doğru bir hedef kitlesiyle birleştiğinde hedefine ulaşıyor, yatırımcısına ve tüketiciye böylece katkı sağlıyor.

Emlak sektörüne medyayı kattığımızda ya da medyayı emlak sektörüyle harmanladığımızda ortaya muazzam bir çalışma çıkıyor. Çünkü emlak medyanın görsel işitsel algı gücüne çok uygun bir noktada bulunuyor. Video çekimleri, bunların sosyal medyada ve tv kanallarında yayınlanmasıyla alıcı da satıcı da kazanıyor. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi doğru bir reklam doğru bir hedef kitleyle birleşince amacına ulaşabiliyor. Tanıtımın profesyonelce olması, çekimlerin ve sunumun doğru yapılması, tüketiciyi harekete geçirerek sonuç veriyor. Aksi takdirde yapılan reklam çalışmaları heba olup ne alıcıya ne de satıcıya hiçbir yarar sağlamıyor. Bu sebeple emlak sektöründe faaliyet gösteren kurumların reklam çalışmalarını yaparken üzerine biraz daha düşünüp ondan sonra harekete geçmesi büyük önem taşıyor.

 

Enes Emre Öztürk

EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

 

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981