Emlak sektörü Türkiye’de en fazla vergi kaçağının olduğu sektörlerden biri konumunda.  Devlet bu vergi kaçağının önüne geçebilmek adına harekete geçti. Aslına bakarsanız bu geç kalınmış bir hamle ama yine de bu alanda bir düzenlemenin olması sektör açısından oldukça sevindirici.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre, ‘’2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’’ kapsamında, gayrimenkul alımlarında emlak vergi değeri üzerinden beyan edilen rakam ve gayrimenkulün gerçek değeri arasındaki ciddi fark sona erecek. Devlet tarafından belirlenen fiyat ortalamaları ve gayrimenkuller gerçek değerleri üzerinden tapuda işlem görecek.

Karara göre; tapuda 250 bin TL olarak gösterilen 400 bin TL satışlı bir konutun gerçek değeri üzerinden vergilendirilmesi durumunda binde 2 olan emlak vergisi 500 TL’den 800 TL’ye çıkıp, yüzde 3 olan (Ekim’den sonra yüzde 4 olacak) tapu harcı ise 7 bin 500 TL’den 12 bin TL’ye çıkacak. Haftaya yeni yazımızda görüşmek üzere iyi hafta sonları dilerim…

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ARZU BAYRAM 5 yıl önce

Merhaba gebzegazetesi.com ailesi ve Yasemin hanım her hafta merakla gayrimenkul hakkında köşe yazılarınızı takip ediyor okuyorum. Bizleri bu bilgiler ışığında aydınlattığınız için gebzegazetesi.com'a ve size çok teşekkür ediyor ve devamını diliyorum..

banner376

banner375

banner377

banner981