ERBAKAN İLE 28 ŞUBAT BELGESELİ

28 Şubat darbesini gerçekleştirenler 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini söylüyorlardı. 28 Şubat, 1000 yıl sürmedi. Ancak, 28 Şubat darbesiyle hesaplaşma başladı ve devam ediyor. Zaman geçtikçe 28 Şubat’ın bütün çirkinlikleri 28 Şubatçıların yaptığı ihanetle, kötülükler bütün çıplaklığıyla ortaya çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek. Bugüne kadar Gazetemiz kurucusu İsmail Kahraman 28 Şubat süreciyle ilgili birçok araştırma yazısı kaleme alıp, röportajlar yaptı. Post Modern darbe Türkiye uzun yıllarını ve enerjisi kaybettirdi. 28 Şubat darbesini mağdur başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile vefatından kısa bir süre önce 28 Şubat darbesiyle ilgili ayrıntılı ve geniş açıklamayı Devri Alem Belgesel TV programı kameralarına yapmıştı. Vefatının ardından geçen 3 yıla rağmen merhum Erbakan bugün hala hafızalarda Türk siyasetine damga vuran bir lider olarak anılıyor. www.gebzegazetesi.com vewww.belgeselyayincilik.com adreslerinden Merhum Erbakan ile yaptığımızı röportajı izleyebilirsiniz.

Evet, 28 Şubat’ın Gebze’deki mağdurlarının yaptığı açıklamaları ve dönemin Başbakanı merhum Erbakan ile geçmişte yaptığımız söyleşinin ayrıntılarını sizlerle paylaştık. 28 Şubat’ı gerçekleştirenlerden tam anlamı ile hesap sorulmalı. Türkiye’nin ve özellikle Gebze’nin büyük acılar yaşadığı olay hakkında bilimsel bir çalışma gerçekleştirilerek ders ve ibret alınması noktasında gelecek kuşaklara aktarılmalı. Gebze Belediyesi ve Penbegüllü Belediye başkanlığı çok zor ve meşakkatli bir meslek. 35 yıllık Gazetecilik hayatımda belediye Başkanlarını yakından takip eden Gazeteci olarak birçok Başkanı yakından tanıdım. İhtilal öncesi Gebze Belediye başkanı Sedat Tüze, İhtilal sonrası Kubilay İlgün, Gebze’ye bağlı nahiye merkezi olan Darıca, Hereke ve Şirinyalı Belediye başkanlarını dün gibi hatırlıyorum. Birçok başkan gelip geçti. Ancak bu başkanlar içerisinde en çok konuşulan ve Gebze’de izi olan başkanlar arasında Ahmet Penbegüllü’nün ayrı bir yeri var. Ahmet Penbegüllü döneminde Gebze belediyesi sıkıntılar, olaylar Gözaltı ve operasyonlarla geçti. Tam anlamıyla sıkıntılı bir dönemdi. Onlarca kişi hapse atılıp, yıllarca süren davalar sonuçta beraatle neticelendi. Ancak, olan Ahmet Penbegüllü’ye oldu ve Penbegüllü hayatının en önemli anında ebedi aleme göçtü.

PEMBEGÜLLÜ VE GEBZE BELEDİYESİ

Penbegüllü Gebze Belediyesi’nde birçok ilkleri gerçekleştiren bir isim. Bu konu ayrı bir yazıda incelenebilir. Ancak basın açısından her ay sürekli basın toplantısı düzenleyen, deyim yerindeyse aylık basın aracılığıyla kamuoyuna hesap veren bir isimdi. Ahmet Penbegüllü döneminde ki diğer belediye başkanları bu geleneği yapmadılar. Bugünkü başkanlarımız ise çok nadir basının karşısına çıkıyorlar. Aslında Belli zaman arılıklarıyla başkan ve siyasilerin basın toplantısı düzenlemeleri her bakımdan önemli.

20 YILLIK BASIN TOPLANTISININ VİDEOSU

 Sosyal Medya çok hızlı gelişiyor. Sosyal Medyanın hızına yetişenler her alanda başarılı olacaklar. Bizde kurum olarak Sosyal Medya’nın tüm imkânlarını kullanmaya çalışıyoruz. Gerek yazılı, gerekse görsel olarak Sosyal medya üzerinden bölgemizin sesini dünyaya duyuruyoruz. 20 yıl önce merhum Ahmet Penbegüllü’nün basın toplantısı video görüntüsünü arkadaşımız Ali Şahin sosyal medya üzerinden bizimle paylaştı. Penbegüllü’nün başkanlığa geldiği ilk yıllar, toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili makam odasında düzenlediği basın toplantısına merhum Ragıp Demirkol, Mustafa Arslan ve birkaç gazeteci olarak katılmış sorular sorup cevaplar almıştık. Siyah sakalıyla Penbegüllü sorularımızı cevaplandırırken o dönem Güzeltepe Belediye Başkanı olan Yaşar Alkan da önemli açıklamalar yapıyor. Biz soruyoruz, Penbegüllü ve Alkan cevaplandırıyor. Videoyu baştan sona izlediğimde gerçekten farklı duygular yaşadım. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değermiş. 20 yıl önceki görüntüler… Bu görüntüleri sizlerle de paylaşıyoruz. Görüntüleri http://www.youtube.com/watch?v=XzLU67oSNT0&feature=youtu.be adresinden izleyebilirsiniz.

Penbegüllü’ye Vefa

Evet Penbegüllü ile ilgili özetle bunları yazmıştık daha başka yazılarda var geçmişi unutmamak gerekiyor tarih ders ibret almak için vardır. Vefa ise bizi biz yapan en önemli değerdir. Ahmet Penbegüllü’yü vefat yıl dönümünde anan tüm kişilere teşekkür ediyor Rahmetli Ahmet Penbegüllü’ye Allah’tan rahmet diliyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981