Gebze gazetesinden açık mektup

06 Mayıs 2020 Çarşamba 14:51

 Sokağa çıkma yasakları başladığın da insanların nasıl bakkal manav Pazar yerleri ve fırınlara saldırdığı açlık korkusunu ne kadar insanları endişeye sevk ettiğini dehşetle gördük Son 40 yıldır köy hayatı. tarım ziraat ve hayvancılık ihmal edildi. Köylüye önem verilmedi köyler boşaldı tarım ürünleri ve et ithal edilerek yerli üretimin ihmal edilmesinin ne kadar tehlikeli olduğunu gördük Korona vebası salgını başladığında insanlar. büyük kentler çok sevdikleri İstanbul dan nasıl köylere akın ettiğini köylere gitmek için nasıl çaba sarf ettiğini görmek hem üzücü ve Hemde çok düşündürücü vakit geçirmeden ihmal ettiğimiz ata dede memleketi köyler ve ecdat mirası bağ bahçe ve tarlalar bakımlı hale gelmeli yıkılan Evler tamir edilmeli Köy hayatı tarım ve hayvancılığın yeniden cazibe hale gelmesi için Devlet Yönetimi ve özellikle Tarım ve orman bakanı sayın Bekir Pakdemirliye tarihi görev düşüyor. Sayın Pakdemirli Manisa gibi tarımın başkenti illerimizden birimden olması çok önemli Sayın bakana sanayi bölgesi olmasına rağmen tarım ve hayvancılığın yapıldığı sanayi ile tarım ve hayvancılığın ortak yapıldığı Gebze ve Dilovası bölgesindeki köylülerin isteğini aktarmak ve köylerde tarım ve hayvancılık yapan köylülerin isteğini iletmek istiyorum önce ulusal basın da yet alan bir Haberi sizlerle paylaşmak istiyorum Dilovası Tepeköy de Köpekler üç buzağı ve 30 tavuğu telef etti.      

GEBZE (Kocaeli), (DHA)KOCAELİ´nin Dilovası ilçesinde, sokak köpekleri, Mustafa Karateke´ye ait buzağılar ile tavuklara saldırdı. 3 buzağı yaralandı, 30 tavuk telef oldu.Dilovası Tepeköy Mahallesi´nde hayvancılıkla geçimini sağlayan Mustafa Karateke, bölgedeki başıboş köpeklerin aç kalmaları nedeniyle hayvanlarına saldırdığını söyledi. Karateke, köpeklerin saldırısında 3 buzağının yaralandığını, 30 tavuğun telef olduğunu belirtti.Meranın hayvancılık için uygun hale getirilmesini ve önlem alınmasını isteyen Mustafa Karateke, "Meralarda otlayan 130 büyükbaş hayvanım var. Başıboş köpekler buzağılarıma saldırdı, 3 buzağı yaralandı, 30 tavuk telef oldu. Hayvancılık yapan Yörükleriz. Mera, hayvancılık yapan Yörükler için düzenlenerek, hayvancılık yapmamıza imkan sağlansın" dedi. (Kaynak DHA-Genel Türkiye-Kocaeli / Gebze Mesut )
Gebzeli ve Dilovası Köylülerin Tarım Bakanın dan isteği Hayvancılık yapan Gebzeli yörükler ın buzağıları köpeklerin saldırısına uğradı Gebze Sığırlık metasında yüz yıllardan beri yörükler geleceğini sürdüren ailelerden birisi olan Mustafa Kararteke başı boş köpeklerden şikayetçi Üç buzağısı ve 30 tavuğu köpekler tarafından telef edilip öldürülen Mustafa Karateke şunları söyledi Biz 600 yıldan beri Gebze Denizli ve Dilovası Tepeköy Bölgesi yakınların da Sığırlık merasında hayvancılık yapan yörükleriz 10 yıl önce Tepeköye geldik burada çocuklarımla hayvancılık yapıyoruz nesli devlet tarafından korunan ve meralarda otlayan 130 baş sığırım var bölgemizdeki bazı fabrika sahiplerinin başı boş köpekleri buzağılarımıza saldırdı üç buzağımız yaralandı Biri öldü. 30 tavuğumuz başı boş köpekler tarafından öldğtüldü Biz yörüküz başka bir işimiz ve gelirimiz yok atalarımızın yörük geleneğini burada yaşatıyoruz Devletimiz Sığırlık Merası bölgesinden bizlere 2 dönüm yer verdi devletimize teşekkür ediyoruz Nesli tükenmekte Olan ve gece gündüz merada yaşayan ve kışın eksi 35 derecelik soğuta bile yaşayan nesli koruma altına alınan sığırlarımızı meralarda otlatıp sütünü satıyoruz Hayvancılık devam ettirmek için bankadan kredi aldım Tarım ve orman bakanımız sayın bekle pakdemşrli den beklentimiz bizlere sahip çıkıp hayvancılık ve Yörüklü kültürümüzü yaşatıp. Devlete yük olmadan huzur içinde bu bölgede yaşamak Köpek sahipleri köpekleyini baksınlar. Sığırlık merasını hayvancılık yapacak yörükler İçin düzenleyip rahat hayvancılık tapmanıza imkan sağlasınlar Dedi Gebze Sığırlık Merası Osmanlı’nın kuruluş yılların da bölgeye getirilip yerleştirilen ve Gebze hünkar Çayırı’nda toplanıp sefere çıkan ordunun et ve süt ihtiyacını karşılayan yörüklerlerdi Halen Gebze Sığırlık metasında yaz kış dağda yaşayan yörükler hayvancılık yapmaya ve yörükler Kültürünü yalatmaya devam ediyor Bu kültürün yaşaması İçin Kocaeli. Valiliği ve Kocaeli büyükşehir belediyesi destek oluyor kendilerine teşekkür ediyoruz. 
Sanayi bölgesi olarak bilinenen Gebze’de Yörüklü kültürünün tarım ve hayvancılığın yaşanması çok önemli bu konuda tarım orman bakanı sn Bekir pakdemirli bölgeye önem verip mealar ve köy hayatını geliştirmeli doğruluk Merası tarihi misyonuna kavuşup burada hayvancılık yapacak yörükler teşvike edilip desteklenmeli Doğruluk Merası ile ilgili hazırladığımız belgeseli tarım ve orman bakanı ssyın Bekir Pakdemlrli nin Bilgi ve ilgisine sunuyoruz
https://m.youtube.com/watch?v=hNIoUFMcaAA
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Taşköprü Kültür Evi'nde Çalışmalar Sürüyor
Körfez Belediyesi'nin Taşköprü kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak...

Haberi Oku