Kocaeli'ye 3.Baraj geliyor!

14 Aralık 2016 Çarşamba 15:26

 

 

YAPIM AMACI

İstanbul’un içme suyu ve Enerji (HES) üretimi için projelendirilen Sungurlu Barajı’nın Gövde Hacmi 510000 m³ olup İstanbul’un yıllık içme su ihtiyacının 115,10 hm³’ünü karşılayacak.

Barajın alanı 121,70 hektar olup maksimum su kotundan itibaren Mutlak Koruma Alanı (300 m’lik şerit) içinde yaklaşık 203,53 hektar arazi bulunmaktadır. Göl ve Mutlak Koruma Alanlarının toplamı ise 325,23 hektardır.

SUNGURLU BARAJI’NIN YAPILACAĞI MAHALLELER

Baraj alanı içinde kalan mahalleler Kandıra ilçemizin Akçaova ve Teksen mahallelerinin yerleşim alanlarının tamamı baraj koruma havzası içinde kalıyor.Bu sebepten dolayı arazileri etkilenen mahalleler ; Akçaova, Teksen,Yağcılar, Avdan, Kubuzcu, Gebeşler, Çalca ve Selametli mahalleleri. Ayrıca İstanbul/ Şile’nin de Kalemköy ve Geredeli ‘dir. Sungurlu Barajı, Yüksek Planlama Kurulu tarafından 2016 yılı ek yatırım programına alındı. Daha önce DSİ Genel Müdürlüğü tarafından projeleri yaptırılmış olan Sungurlu Barajı’nın yapım ihalesi 2017 yılının ilk yarısında DSİ tarafından yapılacak. Barajın inşaat ihalesi ile birlikte baraj havzasında kalan yerleşim yerleri ile ilgili yerleşimeylem planları hazırlanarak istenilmesi halinde yeni konutlar yapılacak.

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
GebzeDaricaGazete
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Ömeroğlu'ndan Muhtarlara: "Telefonlarınız...
Muhtarlar ile bir araya gelen Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, "Halkımızın talep ve sorunları...

Haberi Oku