Kültür Bakanlığı olurları ile kurduğumuzun İlim, Kültür, Tarih Araştırmaları Merkezi İKTAV Belgesel Yayıncılık www.iktav.com kütüphanemizde bulunan  fındık üzerine yazılan kitapların sergisini açtık.

 Fındık Kitapları Sergisi ile ilgili Giresun Federasyonu tarafından yapılan basın açıklamasını sizlerle paylaşıyorum.

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda bu yıl 13.’sü düzenlenen 'Giresun Tanıtım Günleri'nin ikinci gününde Fındık Kitapları Sergisi açılışı gerçekleştirildi. 30 yıldan beri tarih ve kültür araştırmaları yapan ve fındık belgeselleri yayınlarına imza atan araştırmacı gazeteci İsmail Kahraman tarafından toplanan kitap sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Fındık Kitapları açılışında, Anavatan Partisi’nin kurucularından  Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan  Metin Emiroğlu yapmış olduğu konuşmasında fındığın önemli bir mamul olduğunu, fındığa katma değer katmadan ihraç edilen fındığın yeterince ekonomik getiri sağlamadığının altını çizdi.

Serginin açılışına katkı sunan İsmail Kahraman, birçok yazar tarafından fındıkla ilgili yazılmış, yayımlanmış kitapları bir araya getirerek Giresun Tanıtım Günleri’nde sergi haline dönüştürdüklerini ifade etti.  Kahraman ayrıca titiz bir çalışma örneği sergileyerek 1915 yılından başlamak üzere günümüze kadar yayınlanan fındıkla ilgili tüm eserleri  toparladıklarını ve ilk kez burada sergilendiğini belirtti. Atatürk’ün talimatı ile 1930'lu yılların hemen başında yapılan 'Fındık Kurultayı Bildirileri'nin de yer aldığı 'Fındık Sergisi ' açılışında bir selamlama konuşması yapan Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş ise Osmanlı devletinin geçmişte en önemli hatta tek ihraç mamulü olan fındık günümüzde de Giresun insanının hatta Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladığı gibi belirleyici bir ekonomik getiri sağladığının altını çizdi. Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş ayrıca fındığın işlenerek değerlendirilmesi açısından önemli adımlar atıldığını fakat bunun yeterli olmadığını da sözlerine ekledi.

TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan açılışta yapmış olduğu konuşmasında fındığın ülke ekonomisine üç milyar dolarlık bir katma değer sağladığını ifade ederek, fındığın aynı zamanda Giresun insanının kültüründe de önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Bu sene ilk defa düzenlenen 'Giresun Fındık Kitapları Sergisi' açılışına katılan Önceki dönem Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Metin Emiroğlu, Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, Araştırmacı Yazar Gazeteci İsmail Kahraman, Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan serginin açılışını gerçekleştirdiler.

GİRESUN MEDYA PLATFORMU

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981