GÜNDEM:
Ana kucağı ve baba Ocağı!

15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:16

  Annelerimizi sürekli hatırlamalı ve anmalıyız. Unutmayalım ki Ana kucağı, eğitimin başladığı, hayatımızın dönüm noktasıdır. Analar fedakarlığın adıdır. Vefanın ta kendisidir. Sevgini sembolüdür analar. Analarla ilgili atasözleri Annenin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor ama anneler ile ilgili en anlamlı sözü Allah Resulü söylemiştir. “Cennet  annelerin ayağı altıdandır” diye belirten Peygamber Efendimiz, aslında Anneliğin ne kadar önemli olduğunu herkese anlatmıştır. Bu nedenle bizleri doğurup, büyüten, deyim yerdeyse yemeyip yediren, içmeyip içiren, hasta olduğumuzda bizlerle beraber kendileri de hasta olan, geceleri uykusuz kalan, canımız yandığında bizden daha fazla üzülen, hayattayken sığınılacak limanımız olan annelerimizi unutmayalım, onlara bir “Öf”bile demeyelim. 
  Benim Annem Emine Hanım da bir şehit kızı. Daha önce bu sütunlarda bir çok defa dile getirdiğim gibi Mustafa dedem, Sarıkamış harekâtında Ruslara esir düşüp, 10 sene Rusya’da esir kaldıktan sonra dönmüştü. Onunla ilgili çok az şeyler biliyorduk. Onunla ilgili en önemli bilgileri 95 yaşında ki annem Emine Hanım  ve Ana yarısı kabul ettiğimiz 90 yaşında ki teyzem Kezban hanımdan alarak söyleşi yapıp, belgesel görüntülerle tarihe not düşüp, zamana noterlik yapan görüntüleri çekmiştim. Sadece Dedem ile ilgili değil, seferberlik yıllarıyla ilgilide çok şey anlatmıştı Annem ve teyzem. Çekilen sıkıntılar ve açlıklar ülkenin nereden nereye geldiğini de adeta canlı şahitleriydi. 

ANNEMİN ŞEHİTLERE VEFASI
Annem kahraman, ilerleyen yaşına rağmen, Bir şehit kızı olarak her gün Yün çorap örer. Kendisine ne zaman bir ihtiyacı olduğunu sorduğumda her zaman Yün getirmemizi ister ve Şehitlerin sevabına bunları bağış yapar. Şimdi sizlere annemin bu özelliğini anlatmak istiyorum. Bazı gazeteler ve Haber Ajanslarında yer alan Annemle ilgili bu ilgileri derleyerek sizlere aktarmak istiyorum: 

1914 yılında Sarıkamış Harekâtı’na katılan ve 12 yıl Sibirya’da esir kaldıktan sonra kaçarak kurtulmayı başaran dedem Mustafa Şagar’ın kızı Annem Emine Kahraman, 95 yaşına gelmesine rağmen ‘yün çorabı’ örerek Sarıkamış şehitlerinin hayrına bağış yapıyor. Bugüne kadar yüzlerce yün çorabı örerek hayır kurumlarına bağışlayan Annem, yaşadığı sürece de yün çorap örmeye devam edeceğini belirtiyor. İşte Annemin haber Ajansına yaptığı açıklamalar: 
Emine Kahraman, yılın 3 ayını Giresun’da Espiye İlçesi’nin Soğukpınar Beldesi Karaovacık yaylasında geçirdiğini dile getirerek, sağlıklı yaşamanın sırrının temiz hava, temiz su ve temiz yiyeceğin bolca bulunduğu Giresun yaylarında olduğunu dile getirdi. Öte yandan 2015 yılında TÜİK tarafından açıklanan verilerde en uzun ömürlü kadınların Giresun’da yaşadığı belirtilmişti.
“BABASI SİBİRYA’DA 12 YIL ESİR KALMIŞ”
Babasının 12 yıl Sibirya’da esir kaldıktan sonra kaçarak Türkiye’ye geldiğini söyleyen Emine Kahraman, “Esir düştü dediler. 12 sene kaldım orada. Gavurlar bizi, vur o tarafa, çek bu yana bazen döverlerdi bizi dediler. Orada 12 sene kalmış ondan sonra gelmiş memleketimize. Memlekete geldikten sonra ev yok. Millete hizmetkar gitmiş sonra evlenmiş. Gelip evlendikten 1 - 2 sene sonra ben dünyaya gelmişim” şeklinde konuştu.
İlerleyen yaşına rağmen adeta gençlere taş çıkartan Emine Kahraman, ördüğü yün çoraplarını Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere bağışladığını dile getirerek, “Çorap örüyorum. Kendimi bildim bileli evvelden beri çorap örüyorum. Örüyorum kendim satmıyorum, kendim giymiyorum. Kuran kurslarına veriyorum. Cumhurbaşkanımıza da çorap yollayacağım” ifadelerini kullandı.
Yaylalarda büyüdüğünü anlatan Kahraman, “Doğduğumdan beri yaylalara gider, gelirim. Yaylalarda gezdim, yürüdüm. Ben yaylalarda büyüdüm. Yılda iki üç ay yine yaylaya gidiyorum. Gidene yaylanın suyu, her şeyi bir başka. Suyu temiz, havası temiz, yiyorsun temiz. Çayını alıp çayıra doğru gitsen o hepsinden iyi geliyor” dedi.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku