GÜNDEM:
Bağımlılığa dikkat!

01 Mart 2015 Pazar 17:16

 Toplumların sağlıklı bir yapıda varlığını sürdürmesi ve madde bağımlılığına neden olan alışkanlıkların önlenmesi adına her yıl 1-7 Mart tarihleri arasını "Yeşilay Haftası" olarak kutlanıyor.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Gebze bölgesinde 400’den fazla genç madde bağımlısı durumunda. Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığı gençleri tehdit etmeye devam ediyor. Sigaraya başlama yaşının çok küçük yaşlara düştüğü bölgemizde gençlerin önünde ki en büyük tehdit hiç kuşkusuz uyuşturucu bağımlılığı. Uyuşturucu çeteleri gençleri bu zehre alıştırmak için mücadele ederken, ailelerin ve gençlerin bu kişilere karşı dikkatli olması gerekiyor. Her yıl bölgemizde yüzlerce kg uyuşturucu, esrar ve Hint keneviri ele geçirilirken, bu maddelerin satışını gerçekleştiren yüzlerce kişide ceza evinin yolunu tutuyor.

ALİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Zehir tacirleri gençleri hedeflerine koyarken, emniyetin okul önlerinde alacağı tedbirlerin yanı sıra Velilerin ve gençlerin de uyanık olması gerekiyor. Bunun dışında tiner ve bali gibi uçucu madde bağımlılığına karşı herkes sağduyulu olmalı. Ailelerin en küçük bir şüphede sağlık kuruluşları ve emniyete başvurmaları gerekiyor. Öte yandan bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri AMATEM ve UMATEM gibi sağlık kuruluşlarının da bölgemize getirilmesi gerekiyor. 600 bin nüfusun yaşadığı bölgemizde bu iki sağlık kuruluşu ihtiyaç olarak görülüyor. (Evren KIZILTAŞ)

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku