GÜNDEM:
Balçık,  Gelişmenin Sancısında…

06 Mart 2015 Cuma 11:22

 31 Mart 2014 tarihinde köy sıfatından çıkarak mahalle olmuştur. Nüfusu 1.600 civarında ve 1.050 seçmeni var. Halkı Bulgaristan göçmenidir.. İlk kez 4 ailenin geldiği, yerleşerek çoğaldıkları sanılmaktadır. Köy 1853-1855 Osmanlı Rus savaşları sırasında Rumelideki Balçık kasabasından yapılan göçlerle  kurulmuş Balçık adını almış, 1877-78 Osmanlı Rus savaşları sırasındada Şumnu, Ruscuk, Varna, Filibe, Eski Zagra gibi kasabalardan köye göçler sürmüş, Abdülhamidin yardımıyla köye cami yapıldığından köy Hamidiye adını almış, Osmanlının son döneminde ekonomik sebeplerle köyden 30 hane Konya tarafına göçmüştür. Osmanlı döneminin namlı çetecilerinden aslen Filibe Çırpanlı olan Balçıklı Ethem 1895 te çetesini bu köyde kurmuş, 1904 te adamları ve kendisi hakkında af çıkana kadar Gebze ve Şile bölgesinde Rum eşkiya çeteleriyle mücadele etmiş 1916 da 56 yaşında bu köyde vefat etmiş mezarı köydedir.

BALÇIK MUHTARI AYHAN GÜLŞEN: “YOLUMUZ GENİŞLESİN!”

Köyün tarihçesini kısaca yazdıktan sonra  bugünkü durumuna geçelim. Eski köyün yeni Balçık mahallesinin  muhtarı Ayhan Gülşen. Muhtar Gülşen, GOSB çıkışından, Eski İstanbul Yolu ayrımından köy içine kadar olan eski köy yolunun genişletilmesini istiyor ve bu konuda belediyeerin planlama yaptığını söylüyor  o yüzden beklentide.

UKOME KARARINA RAĞMEN SERVİS ARAÇLARI KÖY İÇİNDE…

Balçık Muhtarı Ayhan Gülşen, Kocaeli Büyükşehir Ukome başkanlığı’nın 22/10/2014 tarihli, 2014/329 kararına istinaden köy içinde almış olduğu, Atatürk ve Gebze caddeleri ile Çağdaş sokak üzerine servis araçlarının gelişigüzel şekilde park etmeleri hususundaki talep yerinde görülmüş ve bu hususta jandarma bölgesinde kalan  bu yerde Jandarma Trafik ekipleri tarafından denetim ve kontrol yapılma kararı bulunuyor.

 Ancak bu karara rağmen halen servis araçlarının bu sözü geçen cadde ile mahalle içlerinde uzun süreli  konakladıkları gözleniyor.

Haber: Yılmaz Işık

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku