GÜNDEM:
Bilim Merkezi'nde Atölyelere yoğun ilgi

03 Ağustos 2015 Pazartesi 11:10

Kocaeli Bilim Merkezi, okulların tatile girmesiyle birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği atölyelerde eğitim devam ediyor. Ramazan ayında "Müslüman Bilginleri Keşfedin" sloganıyla düzenlenen atölyelerde İslam dünyasında önemli keşifleri olan 8 bilim adamının keşiflerinin anlatıldığı atölyelere yaklaşık 650 kişi katıldı. Yoğun ilgi gören atölyelere bir birinden ilginç ve eğiticileri eklenecek. Renkli Parçalar Atölyesi: Mühendislik ve Mimari çalışma temeline dayanan knex eğitim setleriyle çocuklar araba ve mimari tasarımlar yapacaklar.
HAFTANIN 6 GÜNÜ ATÖLYE VAR
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi'nde yoğun ilgi gören atölyeler devam ediyor. Haftanın altı günü olacak ve ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik atölyelere katılmak için Bilim Merkezi'nin 325 75 59 nolu telefonundan randevu alınmalı. Çocuklar lego parçaları, sensörler ve motorlarla yapılan robotla belirlenen hedefi vurmaya çalışacaklar.
 12 ATÖLYE VAR
Küçük Kahramanlar Atölyesi:  Böcek koleksiyonu incelenerek böceklerin vücut yapısı öğrenilecek ve böceklerin dünyasını keşfedilecek. Elektro Böcek Atölyesi: Tüylü tel çubuk, led ışık ve pille çocuklar hem elektriği öğrenecek hem de ufak ışıklı böcek modeli yapacaklar. Gök Bilimi Atölyesi: Öğrenciler,  oyun hamurlarıyla güneş sistemimizi kurarak şekillerini ve yapısını öğrenecekler. Basketçi Robot: Katılımcılar lego parçaları, sensörler ve motorlarla belli bir noktadan sürekli basket atan bir robot tasarlayacaklar. Hedefi Vur Robotu: 
KENDİ SABUNUNUZU YAPABİLİRSİNİZ
Sabun Atölyesi: Öğrenciler sabunun nasıl yapıldığını öğrenecek ve uygulamalı olarak kendi sabununu yapacaklar. Karıştır - Değiştir: Çocuklar kimyasal maddeleri karıştırarak değişimleri gözlemleyecekler. Flip - Flop Işık Atölyesi: Elektronik devre elemanları ile devre kurularak sırayla yanan ışık devresi yapılacak. Kemik Atölyesi: Vücudumuzdaki kemik yapısı anlatılarak kemik sistemimizin modellemesi yapılacak. Kan Hücreleri: Kan hücrelerinin modellemesi ve kan grupları nasıl belirlendiği gösterilecek. Yaşamımızdaki Elektrik: Çocuklar elektrik devrelerini kuracak kullandığımız elektriği anlayacaklar. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku