GÜNDEM:
Ekmek de kargaşa!

24 Eylül 2016 Cumartesi 10:57

Bazı fırıncıların mahkeme kararına uymaması üzerine Ticaret Müdürlüğü uyarılarda bulundu

Kocaeli’de ekmeğe yapılan zammın mahkeme kararıyla geri alınmasının ardından tam bir keşmekeş yaşanıyor. Kocaeli Valiliği ve Fırıncılar Odası tüm fırıncılara ekmeğin fiyatını 1 TL olarak bildirmesine rağmen, bazı fırıncıların ekmeği halen daha 1.25 TL’den satması vatandaşların tepkisine neden oldu. Ekmek fiyatında yaşanan kargaşa üzerine Kocaeli il Ticaret Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Müdürlük ekmek fiyatının mahkeme kararıyla 1 TL’ye düşürüldüğünü ifade ederek vatandaşların fazla Pazar vermemesini ve fiyat tarifesine uymayan işletmelere cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

EKMEĞİN FİYATI 1 TL, FAZLA ÖDEMEYİN

Bazı fırıncıların ekmek kararını yok sayarak yeni tarifeye uymaması nedeniyle başta Gebze olmak üzere İl genelinde büyük sıkıntılar yaşanıyor. İl Ticaret Müdürlüğü ekmek fiyatlarıyla ilgili denetim başlattıklarını bildirirken, fırıncılarda yeni bir çalışma başlattı. Kocaeli Valisi Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da açıklama yaparak “Mahkeme kararı kesin. Bugünden itibaren tüm fırıncılara karar tebliğ edildi. Ekmeğin satışı 1 TL’den olacak.  Konuyla ilgili şu an mahkemeye başvurma durumumuz yok. Yeni tarife için vali beyle görüşeceğiz. Ve yeni tarifeyi de belirleyeceğiz” dedi. (
banner982
Anahtar Kelimeler
Ekmek De Kargaşa!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mustafa yılmaz 8 yıl önce

Bu fiyatlarin duşmesine gebzede ki fırincilar uymuyor kendi mahallemdiki fırinlar basta olmaz üzere bunu kim denetliyor nerde bu yetkililer 1.25 den haladaha satılıyor.

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku