GÜNDEM:
Farklı ülkelerde yaşayan kardeş milletleriz

15 Mayıs 2017 Pazartesi 14:38

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında Akçakoca Konferans Salonu’nda keyifli sohbetler gerçekleştirildi. İlk olarak Azeri yazar Esmira Fuad ile başlayan söyleşiler uzman psikolog Nuray Baştan Aydın ve Aydili Sanat Merkezi şiir dinletisi ile devam etti. Fuad, Türkler ile Azeriler’in farklı ülkelere sahip olan kardeş milletler olduğunu söyledi.

 

BİZ İKİ KARDEŞ ÜLKEYİZ

Türkiye ile Azerbeycan’ın iki kardeş ülke olduğunu belirten Azeri Yazar Esmira Fuad, ‘’Biz farklı ülkeleri olan kardeş milletleriz. Biz birliğimizi ve beraberliğimizi kaybetmeden kardeş gibi yaşamalıyız ‘’ dedi.

 

ÇOCUKLARA SORUMLULUK YÜKLEMELİYİZ

Söyleşiler uzman psikolog Nuray Baştan Aydın’ın çocuklar hakkında gerçekleştirdiği konferans ile devam etti. Çocuklara sorumluluk yüklemek gerektiğinin altını çizen Aydın, ‘’Bütün çocuklara sorumluluk yükleyerek kendilerine bir birey olduklarını hissettirmeliyiz. Bu onları hayata hazırlar ve ileride çok büyük bir iyilik yapmış oluruz’’ dedi.

 

AYDİLİ SANAT YAYINLARI’NDAN ŞİİR ZİYAFETİ

Program Aydili Sanat Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Şener Aksu’nun edebiyatın kendimizi tanımak ve keşfetmek için önemli olduğunu belirtmesiyle devam etti. Aksu, ‘’Şiir yazmak insanların kendilerini tanımasında yardımcı olan güzel bir sanat dalıdır. Şiir yazan ve okuyan insanlar kendilerini çok iyi tanırlar’’ diyerek sözlerini tamamladı. Program daha sonra şiir dinletileri ile sona erdi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku