GÜNDEM:
Gazetecilerin ev sorunu çözülüyor

29 Mayıs 2015 Cuma 13:34

 

 

**Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğüyle, kentimizde yaşayan gazetecilere yönelik sosyal konut projesi hayata geçiyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, projeyle ilgili toplantı düzenledi.

 

 

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ilimizde görev yapan gazetecilere yönelik hayata geçireceği

konut projesi Antikkapı Restoran’da düzenlenen toplantıda açıklandı. Projenin müjdesi Bilim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından verildi. Konutların Derince Çınarlı Mahallesi’nde yapılacağını söyleyen Işık projenin temelini 16 Ocak Basın Onur gününde atmayı temenni ettiklerini söyledi.

ÇİLEYLE YAPILAN MESLEK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise şu açıklamalarda bulundu: “Gazetecilik; zirveye gelenler dışında herkesin çileyle yaptığı bir meslektir. Bir yandan işinizi yapmaya çalışacaksınız bir yandan da ailenizi geçindirmeye çalışacaksınız. Kocaeli kamu arazileri açısından fakir bir şehir. Kamu arazileri büyük oranda satılmış. Arızlı Akpınar mevkiinde son dakikada satışını iptal ettik. Manzara olarak Kocaeli’nin en güzel yerlerinden bir tanesi. Biz burada lüks villa değil sosyal konut olsun dedik. Depremde mağdur olup kiracı olan hak sahibi olamayanların talebi vardı. Gazetecilerle de konulmuştu. Size de konut yapalım demiştik. Fakat olmadı.

24­25 DÖNÜM ARAZİ

Bu projeyi 2007­2008’de hayata geçirmiş olacaktık. Arızlı Akpınar’da şu anda hayat sürüyor.

Kışın sert havası olduğu için izolasyonda en kaliteli malzemenin kullanılmasını sağladık. Daha sonra bu konuyu tekrar ele aldık. Arzlı Akpınar altı 17 dönüm alanım vardı. Rezerv alanı olarak tutmuştum. Maliyeti uzu alan olacaktı. Ağaçladırma maliye orman genel müdürlüğüne tahsis etmiş. Bekirpaşa Gündoğdu’da arazi alternatifi çalıştık. Fiziki şartları toplu konut için uygun değil. Şu anda Derince Çınarlı mevkkinde harika deniz manzaralı mükemmel 24­ 25 dönüm alanı Milli Emlak’tan Toki’ye bedelsiz aktarıyoruz. Fiyatlara arazi maliyeti eklenmeyecek.

EVİ OLMAYANLAR YARARLANACAK

Sosyal konut olarak bedelsiz aktarımını yapıyoruz. Bu süreç tamamlanır tamamlanmaz TOKİ

başkamımzla bu konuyu görüşerek ihale işlemlerini yapacağız. Derince ve Büyükşehir imar ile ilgili işlemleri tamamlayacak. 16 Ocak Basın Onur gününde temel atmış olmak istiyoruz. Şu anda ödediğiniz kiralardan daha düşük maliyetle ev sahibi olacaksınız. Önümüzdeki süreçte somut adım noktasına geleceğiz. Hiç evi olmayan arkadaşlarım bu projeden yararlanacaklar. Çok yüksek katlı olmayan şehrin estetiğine olumsuz etki yapmayacak basma kalıp değil kültürümüzü yansıtan projenin çıkması için gayret edeceğim. (Mustafa Ulaş GEÇAL)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku