GÜNDEM:
Gebze'ye 2. Üniversite!

30 Nisan 2015 Perşembe 14:46

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Başbakan olduğu dönemdeki Japonya ziyareti sırasında imzalarının atıldığı Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması için çalışmalar sürüyor. Üniversitenin kurulmasına ilişkin detayların görüşülmesi, bilim ve eğitim alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Türkiye'de bulunan Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hakubun Shimomura, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ı ziyaret etti.

ÜNİVERSİTE, BİLİŞİM VADİSİ'NİN YANINDA OLACAK

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji üniversitesinin ayrıntılarının da ele alındığı görüşmede konuşan Işık, ortak üniversite fikrinin heyecan verici olduğunu ve bunun için adresin Türkiye olacağını bildirdi.

Ülkeler arasında geçen yıl başlayan görüşmeler neticesinde, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasının netleştiğini aktaran Işık, üniversitenin İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edileceğini ifade etti. Söz konusu bölgeyi teknolojik üs haline getireceklerini belirten Işık, şunları kaydetti: "Bilim ve teknoloji alanında güzel bir üniversitenin kurulması çabasındayız. Müfredatın hazırlanması ve öğretim üyelerinin belirlenmesi çalışmalarımız sürüyor. Kısa zamanda çalışmalarımızı bitirmek istiyoruz. Üniversite kurulduğunda öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri gibi pek çok çalışmayı gerçekleştireceğiz. İki ülke arasındaki ilişkiler çok daha gelişecek."dedi

GEBZE’DE İKİNCİ ÜNİVERSİTE HEYECANI

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı bu açıklama sonrası Gebze bölgesi heyecanlandı. Gebze Teknik Üniversitesinden sonra 2. Üniversitenin de Gebze’de Bilişim Vadisi yanında bir yere kurulacak olması,  gözleri Gebze’deki boş arazileri çevirdi.  Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gebze ve Darıca’daki askeri kışlalara  ya da Gebze’de cephanelik bölgesine kurulabileceği ise, gelen bilgiler arasında. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku