GÜNDEM:
Hayatları Fabrika'da!

05 Temmuz 2015 Pazar 14:51

İşverenle yaşanan anlaşmazlık sonucu işten çıkartılan Arçelik LG çalışanları fabrika içerisinde direniş hareketi başlattı. 170 işçi fabrika içerisinde kalıyor, birlikte iftar ve sahurlarını yapıp evlerine gitmiyor. GOSB’da bulunan Arçelik LG Fabrikası'nda 170 işçi eylemde. İşçiler Türk-Metal Sendikasının fabrikayı terk etmesi, kendi seçtikleri temsilcilerin işveren tarafından kabul edilmesi ve yaşanan bu olaylardan dolayı hiçbir işçinin işine son verilmemesi için talepte bulunmuşlardı. İddialara göre firma da 170 kişiyi işi durdukları gerekçesiyle çıkarma kararı aldı. İşçiler 4 gündür fabrika içerisinde büyük bir bekleyiş başlattı. 170 işçi 4 gündür evine gitmiyor, fabrikada yatıyor, sahurunu ve iftarını fabrika içerisinde birlikte gerçekleştiriyor.

POLİS FABRİKAYA GİRDİ

GOSB'da kurulu bulunan Arçelik-LG fabrikasına cumartesi günü saat 11:30 sıralarında çevik kuvvet ekipleri giriş yaptı. Üretime başlamayan fabrikaya çevik kuvvet ekipleri adeta gövde gösterisi yaparak girdi. Yaklaşık 6 otobüs ile fabrikaya giren ekipler, bir süre bekledikten sonra fabrikadan ayrıldı. Ayrıca fabrika önünde bir adet TOMA da bekletildi. İlk olarak Cuma günü fabrikaya gelen polisler savcılıktan izin çıkınca fabrika içerisine girdiler. İşçilerin iftarlarını ve sahurlarını birlikte yapıp, 4 gündür evlerine gitmemeleri Türkiye’nin büyük ilgisini çekiyor.

ARÇELİK LG AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan işçilerin direnişiyle ilgili Arçelik LG işçilere yönelik mesaj gönderdi. Gönderilen mesajda“Katılmış olduğunuz yasa dışı eylemi sona erdirerek işbaşı yapmanız ve işyerini terk etmeniz için yapılan yazılı duyurulara ve sözlü uyarılara rağmen işbaşı yapmamanız ve yasa dışı eyleminizi devam ettirmeniz nedeniyle iş sözleşmeniz, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 70. maddesine ve 4857 sayılı İş Kanununun 25 II. maddesine göre haklı sebeple tazminatsız olarak 03.07.2015 tarihi itibariyle feshedilmiştir. Bu itibarla işyerini derhal terk etmeniz gerekmekte olup, aksi takdirde işyerini tahliyeniz yasal yollarla sağlanacaktır ve hakkınızda ceza ve tazminat davası açılacaktır.”denildi. 


banner982
Anahtar Kelimeler
Hayatları Fabrika’da!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mahir 9 yıl önce

Bravo çok güzel oyun tezgahlanmış.Yasa dışı örgütlerin hedefleri ortada.İşçileri Türk Metal Sendikasından istifa ettirip,fabrikalarda yasa dışı eylemler yaptırıp kendilerine yandaş toplamak. Bu süreçte 1000 lerce işçiyi ekmeğinden ettiniz.Kirli ellerinizi emekçinin ekmeğinden çekin.

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku