GÜNDEM:
İhale tamam!

19 Mayıs 2016 Perşembe 11:39

Gebze ve Kocaeli’yi yakından ilgilendiren Kuzey Anadolu Otoyolu’nun İhalesi sonuçlandı. Ulaştırma, denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Anadolu Otoyolu İhalesi’nin Akyazı-Kurtköy kesiminin yapım ve işletim ihalesini Cengiz-Limak İnşaat Ortaklığı aldı. Proje ile ilgili bilgi veren Bakan Yıldırım, “Buna göre kazanan ortaklık Limak Cengiz Ortak Girişimi'dir. Verdiği süre 6 yıl 9 ay 12 gündür. Bundan 3 yıl yapım süresini düşerseniz geriye 4 yıla yakın bir işletme süresi sonunda yol, karayollarına devrolacak.

* 169 km’lik Kurtköy–Akyazı arası kısım için geçiş ücreti 19 lira artı KDV olarak belirlendi.”dedi.

GEBZE’NİN KUZEYİNDEN GEÇECEK

Gebze’nin Kuzeyi’nden geçecek Kuzey Anadolu Otoyolu güzergahı içinde Denizli Köyü, Mollafenari, Tepecik Köyleri’nin kuzeyi ile Yağcılar Köyü’nün güney kısımları yer alıyor. Önceden Balçık, Pelitli, Denizli ve Demirciler bölgesinden geçen otoyol güzergahı daha kuzeye kaydırıldı. Emlakçıların eski güzergah bölgesinde arsa satın alarak kamulaştırma fiyatlarını yükseltmesi nedeniyle yapıldığı iddia edilen değişiklik sonrasında otoyolun Kadıllı, Denizli, ve Köseler’in Karadeniz’e yakın olan kısımlarından geçmesi kararlaştırıldı.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ’YE BAĞLANACAK

Projenin devamı Kurtköy'den Havalimanı'na kadar devam ediyor. 26 Ağustos'ta açacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil 95 kilometre, katılım yollarıyla 200 kilometrenin üzerine çıkıyor. Havalimanı'ndan Kınalı'ya Edirne asfaltına TEM yoluna bağlamak için 88 kilometrelik bir bölüm daha var. O bölümü yine YİD modeliyle yapıldı. Buraya da 8 teklif geldi. Bunların içinde yapım süresi dahil olmak üzere en düşük işletme süresini veren grup Kolin Kalyon Ortak Girişim Grubu oldu. 
banner982
Anahtar Kelimeler
İhale Tamam!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku