GÜNDEM:
Kamu Kurumlarında Afet Bilinci Eğitimi

30 Ocak 2018 Salı 10:06

Kamu kurumları ağırlıklı eğitimlerde afet bilinci, sivil savunma servisleri, arama kurtarma, ipler-düğümler ve yangın konularında teorik bilgilendirme yapılırken, tahliye ve yangın başlıklarında tatbikat pratikleri icra edildi.

Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Konferans Salonunda güvenlik görevlilerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğünce organize edilen 2 günlük afet eğitiminden 618 kişi istifade ederken, Gebze Mes Makine’de 170, İzmit Soner Cerrah Rehabilitasyon Merkezinde 10, Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 194, Kocaeli Vergi Dairesinde ise 22 çalışan eğitim alarak tatbikatlara katıldı. Kocaeli 1 Nolu T Tip Cezaevinde 30, İzmit Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde 36 hükümlüye eğitim verilirken, İzmit Reyhan Hanımlar Kültür Derneğinde ise 13 dernek üyesine afet farkındalığı kazandırıldı.


Okul ve Kurumlardaki Afet Eğitimleri Yoğunlaştırılacak

Afet bilinci eğitimleriyle ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, İl Emniyet Müdürlüğünün programı dahilinde yıl boyunca 9 bin güvenlik görevlisinin afet eğitiminden geçirileceğini söyledi.

Tekoğul sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunun yanında İl Sağlık Müdürlüğünün talebi doğrultusunda tüm hastane ve sağlık merkezlerinin personellerine eğitim vereceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol kapsamında İlimizdeki tüm ortaokul öğrencilerine afet bilinci ve farkındalığı kazandırmak üzere 4 yıllık eğitim programı çıkarıldı. Önümüzdeki ay İzmit ve Karamürsel İlçelerinden başlamak üzere 4 yıl sonunda tüm İlçelerdeki Ortaokul öğrencilerine afet bilinci eğitimi verilmiş olacak. Yine İl Müftülüğümüzle yatılı Kuran Kurslarımızda da afet bilinci eğitimlerinin verilmesi konusunu görüşüyoruz. Bütün bu eğitimler, personel kapasitesimizi zorlasa da afet hazırlıklarının bir gereği olarak eğitmen arkadaşlarımız talepleri büyük bir fedakarlıkla karşılamaya çalışıyorlar.”

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku