GÜNDEM:
KOCAELİ'den DİYARBAKIR'a YETİM BAYRAMLIK SEFERİ

13 Nisan 2023 Perşembe 16:04


 İlk gün Özel Final okulu yerleşkesinde yetimlere Ramazan temalı çocuk etkinlikleri gerçekleştirdikten sonra, yetimler,  aileleri, İHH / İlim yayma Kocaeli / Diyarbakır şubeleri mensuplarının katılımı ile  büyük bir İftar yapıldı. 


İkinci gün Ninovapark AVM deki giyim mağazasına davet edilen yetimlere,  BAYRAMLIK seçimlerinde yardımcı olunarak sevinçlerine ortak olundu. 


Üçüncü gün ise dönüş yolunda ADIYAMAN’a uğranarak, İHH aşevinde depremzedeler ile birlikte iftar edildi. Depremzedelere dağıtılmak üzere İHH lojistik merkezine, çeşitli hediyeler ve kumanyalar teslim edildi. 


Hem yetimlerin, hem depremzedelerin Ramazan sevinçlerine çeşitli hediyelerle ortak olunan proje katılımcılarının da yoğun beğenisini kazandı.


RAMAZAN "HAYATA BEREKET

Şimdi Birlik Zamanı

İHH Kocaeli Ramazan 2023 çalışmalarına “Ramazan Hayata Bereket” sloganıyla başladı. Kocaeli İHH, il genelinde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hazırladıkları paketleri, ramazan öncesi dağıtımına başladı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 2000 aileye Ramazan kumanyası dağıtıldı.

İHH Kocaeli,  gerçekleştirilmeyi planladığı bu yılki ramazan yardımlarını; 5 tır okul beslenme, 2000 koli kumanya, 5000 kişilik iftar, 4000 çocuğa bayramlık şeklinde belirledi. 


YARDIMLAR 30 YILLIK TECRÜBE İLE YÜRÜTÜLÜYOR

 “30 yıldır her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. “Ramazan Hayata Bereket” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 30 yılı aşkın tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda yaklaşık 3 milyon kişi istifade edecek.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku