GÜNDEM:
Kural İhlali Yapmayalım!

16 Aralık 2016 Cuma 09:58

Sürekli kazaların yaşandığı yerlere vatandaşlar set, trafik ışığı, uyarıcı levha istiyor. Ancak Karayolları Yönetmeliği ambulans, itfaiye, emniyet gibi acil müdahalede bulunması gereken araçların zamanla yarışını düşünerek bu duruma izin vermiyor. Bu nedenle sürücülerin kurallara uyması gerekiyor. 

Gebze Bölgesi, Trafik kazalarının en çok yaşandığı yerlerden birisi. Kazalarda hiç kuşkusuz en büyük faktör ise sürücülerin trafik kurallarına uymamasından kaynaklanıyor. Her ne kadar yol, alınmayan önlemler, hava şartları kazaya neden olsa da en büyük etken insan faktörü. Bunun içinde birinci derecede sorumluk sürücülere düşüyor. Bir çok noktada vatandaşlar Belediye ve Kurumlardan kazaların yaşandığı yerlere set, bariyer, trafik ışığı, uyarı levhası istese de yönetmeliklerin engel olduğu durumlarda var.

HER YERE SET MÜMKÜN DEĞİL

Özellikle gazetemizin ihbar hattına şikâyet ve talep de bulunan vatandaşlar set konusu üzerinde duruyorlar. Fakat Karayolları genel Müdürlüğü’nün 24 Aralık 2007 tarihli genelgesine göre yalnızca okul, Spor kompleksi, Çocuk oyun alanının bulunduğu yerlere hız kesici set konulabiliyor. Yönetmelik her noktaya set konulmasına izin vermiyor. Bunun en önemli nedeni ise Yangın, yaralama gibi durumlarda İtfaiye, Ambulans, Polis araçlarının hızını kesmemek. Zira zamanla yarışan bu araçların önüne konulan her engel, vakit kaybına neden oluyor.

SÜRÜCÜLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Acil müdahalede bulunması gereken araçların durumu düşünülerek sürücülerin buna araç sürmesi gerekiyor. Sürücülere düşen en önemli görev, kavşak gibi noktalarda belirlenen hız sınırı olan 30 Km’ye uymak. İnsan faktörünü göz önünde bulundurarak kazaların önüne geçilmesi mümkün.

Ömür KAVRAN

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku