GÜNDEM:
Lastik'te pazarlık

20 Kasım 2017 Pazartesi 10:33


TASLAKLAR HAZIR

Sendika dünyasında toplu sözleşme görüşmelerin en çetin geçtiği, kıran kırana görüşmelerin yapıldığı Lastik-İş Sendikası, İzmit Goodyear, Adapazarı Goodyear, Brisa ve Pirelli fabrikalarındaki toplu iş sözleşme pazarlığı başlıyor. Sendika, hazırlık çalışmasında üyelerin toplu sözleşmeye ilişkin talepleri en geniş şekilde belirledi. Yapılan tüm bu çalışmalar sonucunda toplu iş sözleşme teklif taslağı hazırlandı. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, teklif taslağını Aralık ayı başında Goodyear, Brisa ve Pirelli işverenlerine gönderecek.

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Yaptığı sıkı pazarlıklarla sendika dünyasında bilinen ve tanınan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, görüşmelere bizzat kendisi katılacak. Daha önce yapılan TİS görüşmelerinde işverene karşı hiçbir dönem geri adım atmayan ve istediği tüm hakları kazanan Karacan, 2018-2020 dönemini kapsayan taslaktaki taleplerinde yine direnecek. Karacan, hazırlanan 60 maddelik TİS taslağında idari maddeler, sosyal haklar, yüzde 10 zam ile birlikte görüşmelerin en önemli maddesini oluşturan ‘Eşit işe eşit ücret’ maddesinde direnecek.

“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET”

 Her sözleşme döneminde en önemli konuyu oluşturan ve işverenlerin yeni işçi alındıkça ücretleri düşürebilmek için sürekli talep ettikleri yeni işçinin ücreti maddesi ile sözleşmenin de önemli müzakere konularından biri. Bütün bir müzakere süreci, bu madde görüşülsün ya da görüşülmesin, maddenin yarattığı gerginlik pazarlık boyunca Karacan’ın yaşadığı sıkıntılardan biri. Karacan, görüşme öncesindeki bütün stratejisini “Eşit işe eşit ücret” maddesinin üzerinde yoğunlaştırdığı ve geri adım atmak için asla taviz vermeyeceği öğrenildi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku